INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Memóriakártyán kezdi árusítani filmjeit a Disney

InfoRádió / MTI
Memóriakártyán kezdi árulni filmjeit a Disney kiadó japán részlege: a DVD-lemezek mellé csomagolt kártyára a filmek mobileszközökre optimalizált változatát másolják.

A kiadó szerint a microSD-kártyán tárolt filmek a videók lejátszására alkalmas hordozható eszközök népszerűsége miatt számíthatnak sikerre.

Japánban az új mozifilmek DVD változatai 3500 jenbe (7150 forintba) kerülnek, a memóriakártyával együtt árult filmeket hozzávetőleg 1000 jennel többért, azaz 9222 forint körüli összegért kínálnák.

A memóriakártyák legnagyobb japáni beszállítójától, a Panasonictól származó 512 megabájtos kártyára közel 2,5 órányi műsort lehet másolni, amelyeket a lemezekhez hasonlóan másolásvédelemmel látnának el.

A mindössze 1 milliméter vastag, 11-szer 15 milliméteres lapkák népszerűségével arányosan az előállítási költségek is csökkennek.

Megfelelő adapter segítségével a microSD-én tárolt filmek USB-csatlakozón keresztül, vagy memóriakártyák fogadására előkészített televíziókon, illetve DVD-lejátszókon egyaránt megtekinthetők.

A címlapról ajánljuk