eur:
387.69
usd:
357.11
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

A pedofilok inkább ölnek, mint végleg rács mögé kerüljenek

Inkább megölik áldozataikat a pedofilok, hogy elkerüljék a börtönt - állítja egy korábban elítélt ausztrál gyermekbántalmazó. Márpedig Ausztráliában azt tervezik, hogy a szexuális bűncselekmények visszaeső elkövetőit a harmadik eset után meghatározatlan időre lecsukják.

A "három csapás törvényének" ausztráliai bevezetését javasolja egy gyermekvédelmi szervezet alapítója, Hetty Johnson: eszerint a szexuális bűncselekmények visszaeső elkövetőit a harmadik eset után meghatározatlan időre is börtönbe küldhetnék.

Egy, korábban már hasonló eset miatt elítélt férfi szerint azonban a javaslat nem éri majd el a célját, az elkövetők ugyanis inkább megölik majd az áldozataikat, mint hogy akár életük végéig rács mögött üljenek.

"Úgy gondolják majd, hogy jobb megölni, akit elkaptak, mint visszamenni a börtönbe. Nemrég volt egy fickó, aki megerőszakolta és megölte az áldozatát, aztán feltételesen szabadlábra helyezték" - magyarázta a csak Bobként ismert férfi.

"Amerikában sem működött ez a rendszer, nem hiszem, hogy Nyugat-Auszráliában vagy bárhol máshol működne" - tette hozzá Bob, akinek, bár szabadlábon van, folyamatosan nyomkövetőt kell viselnie, így a hatóságok mindig tudják, merre jár.

A férfi pszichiáterhez jár, és azt állítja, biztos benne, hogy nem fog visszaesni. Szerinte a szexuális bűncselekmények elkövetői akkor a legveszélyesebbek, ha depressziósak, mert "amikor széthullóban van az életük, úgy érzik, joguk van valamiféle elégtételhez, jutalomhoz".

Bob szerint az ilyen bűnözőkkel szemben már most is túl szigorú az igazságszolgáltatás, jogaikat pedig gyakran politikai játszma eszközei. "Senki sem vitatja, hogy ez förtelmes bűn, de a szexuális bűnözés mindig aktuális" - mondta.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×