eur:
387.68
usd:
357.02
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Elírták a Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg-tó nevét - nézze meg!

Hosszú évek után végre kiderült, hogy rosszul írták a Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg-tó, a Nipmuc indiánok lakhelyének nevét Massachusettsben.

Az elgépelést egy helyi lap, a Worcester Telegram & Gazette leplezte le. Az ügy feltárásába sok kutató kapcsolódott be, mivel a Massachusetts államban, Webster városánál fekvő nevének kéttucat ejtési módja ismert.

Végül arra jutottak, a 45 hangzós "Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg" a korrekt betűzés. Így azok a táblák, amelyekre "Lake Chargoggagoggmanchaoggagoggchaubunaguhgamaugg" volt írva, helytelenek voltak, mert a huszadik helyen egy "o"-t "u"-ra cseréltek, és a 38-on egy "h"-t "n"-re.

A második legnépszerűbb változat a 49 betűs "Chargoggagoggmanchauggauggagoggchaubunagungamaugg" volt. A helyi Fogyasztói Kamara most azután kutat, ki festette föl a nevet rosszul először, és kötelezik őket, hogy javítsák ki azt.

A Chargoggagoggmanchauggagoggchaubunagungamaugg-tavat a helyiek csak Webster-tónak nevezik.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×