eur:
387.3
usd:
357.03
bux:
68049.75
2024. május 17. péntek Paszkál

Nem kell börtönbe mennie a kilencéves gyilkosnak

Nem vonul börtönbe Amerikában az a kilencéves kisfiú, aki hidegvérrel agyonlőtte édesapját és annak egyik ismerősét. Az ügyvédek és az ügyészek tanácstalanul álltak az eset előtt.

Az arizonai kisfiú tavaly novemberben két férfival végzett: 29 éves apját és annak barátját lőtte agyon. A kilencéves gyerek kegyetlenségéről árulkodik az, hogy megállt és újratöltötte a 22 milliméteres fegyvert, miközben mindkét férfiba hat golyót eresztett.

A fiú később a rendőrségnek videófelvételen vallotta be tettét, ám a bíróságon nem tudták vallomását bizonyítékként felhasználni, mivel a felvétel előtt nem ismertették jogait, és nem volt jelen ügyvédje sem.

A gyerek később a bíróságon egy vádalku részeként bűnösnek vallotta magát emberölés vádjában. Az alku értelmében nem kell börtönbe vonulnia, de 18 éves koráig feltételes szabadlábon lesz, valamint rendszeres pszichológiai felülvizsgálatokon kell részt vennie. Nem lehet fegyvere, és nem járhat iskolába egészen addig, amíg a pszichiáterek úgy ítélik meg, hogy nem veszélyes magára vagy a társaira.

A tárgyalás során az ügyvédek és az ügyészek is tanácstalanul álltak, milyen büntetés lenne a megfelelő a kisgyereknek. Ben Brewer védőügyvéd elmondta: a kisfiú egy tipikus kilencéves, és úgy tűnik, érti, mi folyik körülötte, és felfogja, mit tett, de próbál gyerekként viselkedni.

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×