eur:
388.57
usd:
361.8
bux:
69027.54
2024. május 9. csütörtök Gergely

Hamvasztás közben robbant fel a holttestben a rakéta

Azt hitték, hogy villám csapott egy kínai férfiba Belső-Mongóliában. Aztán a temetésen, hamvasztás közben felrobbant a holttest. Ekkor derült ki, hogy a villámot és az esőt a helyi időjárási hivatal állította elő rakétáival, az egyik azonban eltévedt. A család most kárpótlást kapott.

Azt hitték, villám csapott bele egy kínai férfiba. De mint később kiderült, nem egészen ez történt, hamvasztása közben ugyanis fölrobbant a testébe fúródott, kis időjárási rakéta.

Az eset Belső-Mongóliában történt. Wang Diange holttestére egy házromban találtak rá, ahol korábban halotti tort tartottak egy temetést követően. Rommá akkor vált az épület, amikor egy fényes villanás után elszállt a ház tetejének fele.

A vihar miatt úgy gondolták, a férfival villámcsapás végzett. A rendőrség ugyanerre a következtetésre jutott. Amikor azonban a hamvasztóba tették a holttestet, az látványosan felrobbant, és még a kemence ajtaja is kicsapódott.

Amint eloltották a tüzet, az egyetlen magyarázat arra, mi történhetett, egy kis, deformálódott fémdarab volt, ami egy csavar izzó maradványának tűnt.

A helyi kohászok képtelen voltak meghatározni, mi történt, de megjegyezték: katonai sorszám van a fémdarabon. Végül hosszas nyomozás után arra jutottak, a felhőszakadást a helyi időjárási hivatal idézte elő, kis rakétákat lőtt ki az atmoszférába, hogy esőt csináljon a dohányültetvény számára. A rakétában jód volt, ami segít előidézni az esőt.

Egy ilyen rakéta azonban nem robbant fel, a házba csapódott és Wang testébe fúródott, de a férfi súlyos sérülései miatt nem vették észre. Mindez három éve történt, most a család nyolcvanezer jüant kapott kárpótlásként az időjárási hivataltól.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×