eur:
387.02
usd:
356.53
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Feleségekkel kereskedtek, de lebuktak

Halálra ítélték annak a kínai emberkereskedő bandának a vezérét, amelynek tagjai Kína-szerte fiatal nőket raboltak el és adtak el feleségnek.

A 29 fős banda összesen 88 nőt és egy 11 éves kislányt adott el feleségnek három tartományban - jelentette az Új Kína hírügynökség.

A délnyugat-kínai Kujcsou tartomány közigazgatási központjának bírósága a banda vezérét 35 ember elrablásában találta bűnösnek, ezért őt első fokon halálra ítélték.

A hálózat két másik tagja két év próbaidőre felfüggesztett halálbüntetést kapott, a többiekre pedig két évtől életfogytig tartó börtönbüntetést szabtak ki.

Az emberkereskedők tea- és napraforgó-csomagoló munkát ajánlva csalták el a kiszemelt áldozataikat. A hihetőség kedvéért még egy "hamis" gyárat is berendeztek, ahol a banda tagjai munkásoknak és az üzem vezetőinek adták ki magukat. A nőket aztán nyersanyagvásárlás címén különböző tartományokba küldték, ahol végül "feleségként" értékesítették őket.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×