eur:
385.61
usd:
354.94
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Mégsem öltek meg gyerekeket a borzalmak házában?

Egyetlen gyerekeket sem gyilkoltak meg a Haut de la Garenne gyermekotthonban, Jersey szigetén - legalábbis ezt állítja a Nagy-Britanniához tartozó sziget új rendőrfőnök-helyettese.

Kilenc hónappal ezelőtt bombaként robbant a hír, hogy a nagy-britanniai Jersey szigetén egy volt javítóintézetben borzalmas gyilkosságok jeleire bukkantak. A Haut de la Garenne nevű gyermekotthonban 65 tejfogat és csontmaradványokat találtak. A sziget akkori főrendőre kijelentette: nagy valószínűség szerint gyerekeket öltek meg, daraboltak fel és hamvasztottak el a viktoriánus épületben.

Lenny Harper feltételezése szerint hat holttestet temettek el az épület alatt, és talált egy gyermekkoponyát is, amelyről később kiderült, hogy valószínűleg csak fa vagy kókuszdióhéj.

Az augusztusban visszavonult Harper utódja azonban most azt állítja: az épületben talált emberi csontok régebbiek, mint maga az épület, így azok akár több száz évesek is lehetnek, vagyis nem történt gyilkosság az 1867-ben épült és 1986-ban bezárt otthonban. David Warcup állításai megkérdőjelezik annak a Graham Power rendőrfőnöknek a munkáját is, aki vezeti a már közel 7 millió fontot (több mint 2 milliárd forintot) felemésztő nyomozást.

"Már többször is elmondtam, hogy nagy valószínűség szerint nem lehet pontosan megállapítani, mikoriak a talált csontok, így nincs elég bizonyíték arra, hogy elindítsunk egy gyilkossági eljárást" - védekezett a visszavonult rendőr.

Címlapról ajánljuk
Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya
Verőcei hajókatasztrófa

Őrizetben a nagyobbik hajó kapitánya

Elmulasztott segítséget nyújtani, emiatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a nyugdíjazás előtt álló, rutinos hajóst. 25 tanú kihallgatása már megtörtént.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×