eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Amulettnek akarta eladni albínó feleségét

Õrizetbe vettek Tanzániában egy férfit, aki feldarabolás céljára próbálta meg eladni albínó feleségét, de nem szervátültetés, hanem fekete mágia végett.

A bűncselekmény a Kongói Demokratikus Köztársaság határához közeli vidéken közel történt, ahol idén gyakoribbá váltak az albínók elleni támadások.

Az albínók bőrszövetében és hajában nincs elegendő a melanin nevű pigmentből, ezért fehérbőrűek és vörös hajúak. A hagyományos afrikai hiedelmek szerint ezek az emberek gonosz szellemek hordozói, ezért lekezelően bántak velük és bántalmazták őket.

Napjainkban az albínók testrészei után valóságos vadászat folyik, a varázslók szerint ugyanis az ilyen emberek bizonyos szerveiből készült amulettek szerencsét hoznak.

John Joseph még élve akarta a feleségét ilyen amulettek készítésére eladni 3,6 millió tanzániai schillingért (mintegy 600 ezer forintért), ami csillagászati összegnek számít a helyi viszonyok között.

A vásárlók kongóiak voltak, akiknek a rendőrségi razzia alatt sikerült megszökniük. Az asszony nem is sejtette, hogy mi várt rá.

Az elmúlt év során Kelet-Afrikában 27 albínót, többségükben nőt és gyermeket öltek meg azért, hogy felhasználják a testrészeiket. Jakaya Kikwete tanzániai elnök közölte: jelentést kapott arról, hogy egyesek albínókat ölnek meg, hogy levágják a testrészeiket, például az ujjukat, amelyek állítólag halászat vagy nyersanyag-kutatás közben hoz szerencsét. "Ez értelmetlen kegyetlenség, ennek véget kell vetni" - hangoztatta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×