eur:
404.81
usd:
374.33
bux:
74276.71
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Saját anyját is fogva tartotta az amstetteni rém

Josef Fritzl bevallotta: édesanyját egy befalazott ablakú szobába zárta haláláig, ugyanabban a házban, ahol később a saját lányát tartotta fogva. Az amstetteni rém bírósági tárgyalás várhatóan februárban kezdődik.

"Bezártam az anyámat egy szobába a ház felső szintjén. Befalaztam az ablakot is, így már soha nem láthatta a napfényt" - vallotta meg Josef Fritzl egy osztrák pszichológusnak, aki a lányát 24 éven keresztül fogva tartó férfi mentális állapotáról készít részletes jelentést a bírósági tárgyalása előtt.

Fritzl a szomszédoknak azt állította, hogy édesanyja 1959-ben halt meg, akkor, amikor megszerezte amstetteni háza tulajdonjogát. Egy osztrák bulvárlap szerint azonban a nő csak 1980-ban halt meg, így elképzelhető, hogy Fritzl 21 évig tartotta bezárva.

A 73 éves férfi azzal indokolta tettét a pszichológusnak, hogy így akarta megbüntetni az anyját, amiért szeretet nélküli, kegyetlen gyerekkort adott neki.

"Addig ütött-vágott, amíg vérben feküdtem a padlón. Teljesen megalázottnak és gyengének éreztem magam. Az anyám cselédként egész életében keményen dolgozott. Soha nem kaptam tőle puszit, és hiába akartam, nem ölelhettem meg. Azt akartam, hogy jó legyen hozzám, de az egyetlen dolog, amit tett velem, hogy elkísért a templomba" - mondta Fritzl.

Nem őrült, de közveszélyes

Elmondta azt is, hogy amikor a lányát bezárta a ház pincéjében kialakított cellába, nem gondolkodott arról, hogy Elisabeth a gyereke, inkább feleségként és társként tekintett rá.

Josef Fritzl vallomása egy 130 oldalas jelentésben kerül a bíróság elé. Ezt egy linzi pszichológus készítette, aki hat alkalommal beszélt a börtönben a férfival. Dr. Adelheid Kastner szerint Fritzl nem őrült, de veszélyt jelent a társadalomra, ezért soha nem szabadna kiengedni a börtönből.

Az amstetteni rémként elhíresült Fritzl 24 évig tartotta fogva lányát, akit többször megerőszakolt, és 7 gyereket nemzett neki. A gyerekek közül 3-at lányánál hagyott a cellában, 3-at pedig feleségével együtt nevelt normális körülmények között. A hetedik gyermek nem sokkal születése után meghalt, holttestét állítólag Fritzl elégette.

Címlapról ajánljuk

Parragh László: a magyar vállalkozások alapfilozófiája, hogy minél kevesebb külső beavatkozással hagyják őket élni

A versenyképes vállalkozásoknak olykor ki kell lépniük a komfortzónájukból ahhoz, hogy előnybe kerüljenek a piacon – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi és Ipar Kamara elnöke beszélt a Demjén Sándor-program előnyeiről, a vállalkozások problémáiról és a versenyképesség fontosságáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Bejelentette az MNB: január 1-jétől 10%-os önerővel vehetünk fel zöld lakáshitelt

Bejelentette az MNB: január 1-jétől 10%-os önerővel vehetünk fel zöld lakáshitelt

A Portfolio szeptemberi piaci értesülésének megfelelően jövőre már a forgalmi érték 90%-áig lehet majd lakáshitelt felvenni a zöld lakóingatlanokra, praktikusan minden új építésű lakásra. Erre eddig csak a 41 év alatti első lakásvásárlóknak volt lehetőségük idén év eleje óta, energetikai besorolástól függetlenül. Emellett egységesen 60%-ra emelkedik a jövedelemarányos törlesztőrészlet a zöld lakáshitelek esetében, így a 600 ezer forint alatti jövedelműek is magasabb törlesztőrészletet vállalhatnak. Minderről friss Makroprudenciális jelentéséhez kapcsolódóan adott most hírt az MNB.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×