eur:
404.05
usd:
374.4
bux:
0
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Nem veszik fel sehová, mert "túl ronda" a munkához

Nem kap munkát az a brit férfi, akinek az arcát és a testét veleszületett betegsége miatt kis tumorok torzították el. Edward Johnson úgy érzi, diszkrimináció áldozata: amint meglátják a munkaadók, közlik, hogy az állást, amire jelentkezett, betöltötték.

Kétségbeesetten keres munkát Edward Johnson, akit szeptemberben bocsátott el korábbi munkaadója a cég belső átszervezése nyomán élelmiszer-higiéniai felügyelői állásából. A férfi az elmúlt hónapban nyolcvannál is több önéletrajzot küldött szét és minden környékbeli munkaközvetítőhöz bejelentkezett, mégsem kap munkát.

A férfi meg van győződve arról, hogy diszkrimináció áldozata: azért nem kell senkinek, mert örökletes betegsége miatt több tucat apró tumor borítja az arcát és testét. Az egyik ügynökségnél állítólag kerek perec megmondták neki, hogy azért nem kapta meg az állást, amire jelentkezett, mert "ügyfeleiknek nem tetszene".

Edward Johnson neurofibromatózisban szenved, egy genetikai mutáció miatt kialakuló örökletes, gyógyíthatatlan betegségben, amely az idegrostokat körülvevő kötőszöveti sejtek túlburjánzásával jár, emiatt a bőrön csomók, jóindulatú tumorok alakulnak ki.

"Sokan, akik látnak, attól tartanak, hogy elkapnak valamit, pedig ez nem fertőző betegség. Az dühít, hogy amikor beviszem az önéletrajzomat egy-egy boltba vagy szállodába, rám néznek és közlik, hogy az állást már betöltötték, és nem hallok felőlük többé" - magyarázta a férfi.

"Fáj, hogy a külsőm miatt küldenek el, hiszen én éppen úgy el tudnám végezni a munkát, mint aki utánam jelentkezik. Nem vagyok magas, jóképű vagy gazdag, de az embereknek nem kellene diszkriminálniuk emiatt" - tette hozzá Edward Johnson, aki kijelentette: hangját sorstársai nevében is emeli fel.

"Az önéletrajzomban ott egy csomó képesítés, de szeptember eleje óta csupán egy krumpliföldön, egy iskolai konyhán dolgozhattam egy-egy napot, meg egy boltban takarítok időnként. Mindent elvállaltam, mert örülök, ha dolgozhatok. Dolgozni akarok, nem szeretnék segélyért folyamodni. Készen állok a munkára, szükségem van rá, és, ha ezért át kell képeznem magam, megteszem" - mondta az elszánt férfi.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Rusvai Miklós: valószínű, hogy Magyaroszágon is megjelenik a halálos majomvírus-változat

Már Németországban is kimutatták a vírus új változatát, és Rusvai Miklós szerint importált esetek több országban is előfordulhatnak. A virológus arról is beszélt az InfoRádióban, hogy mire kell nagyon figyelniük azoknak, akik üdülni vagy munkavégzés céljából Afrikába utaznak, ahol a megfertőződött betegek 7-8 százaléka életét veszti.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.28. hétfő, 18:00
Oroszi Beatrix
a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Surveillance Központ igazgatója
Orosz szeszfőzdét támadott Ukrajna, elesett Hirnik – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Orosz szeszfőzdét támadott Ukrajna, elesett Hirnik – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Oroszország Voronyezsi területén dróntámadás ért egy szeszfőzdét. Ez már a második alkalom, hogy alkoholgyártó létesítményt ér ukrán támadás Oroszországban. A DeepState szerint az orosz erők elfoglalták a Donyeck megyei Hirnik települést, ahol egy 190 méteres tévétorony található, amely egykor ukrán tévéadást sugárzott a Donyeck megyei elszakított területekre. Cikkünk folyamatosan frissül az ukrajnai háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×