eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Darth Vader a legnagyobb magángyűjtemény ékessége

Darren Smithnek két szenvedélye van: a Csillagok háborúja és a lego. A kettőt ötvözni is tudja, hiszen hatalmas játékgyűjteményének éke egy lego Darth Vader.

A most 32 éves férfi ötéves korában kapta meg első legóját a szüleitől karácsonyra. Mára neki van a világon a legnagyobb magángyűjteménye a játékból: csaknem kétmillió kockából áll.

A játékok megtöltenek egy garázst és egy másik, kifejezetten erre a célra átalakított helyiséget.

Az adatelemző kedvencei a Csillagok háborúja-sorozat figurái, közöttük is C3PO és Darth Vader. De gyűjteményében vannak kalózok, rendőrök, cowboyok, vikingek és szuperhősök is, például Superman vagy Batman. A kollekcióból nem hiányoznak a járművek, állatok és épületek se.

A férfi 29 éves feleségével együtt egy háromszobás lakásban él, itt tartja a csaknem 50 ezer fontot, azaz 15 millió forintot érő gyűjteményét is. Párja különösebben nem érdeklődik a játékok iránt, Darrent azonban lenyűgözik annak színei és formái.

Hogy mindezt hogyan viseli egy feleség? Jól - mindaddig, amíg a szenvedélyt kordában lehet tartani. Azaz a lego maradhat a garázsban és a másik helyiségben, a lakás többi részében azonban nincs helyük a játékoknak - mondta Darren Smith.

Címlapról ajánljuk
Szenvedélybeteg család harcaiban mindenki vesztes, de leginkább a gyermek

Szenvedélybeteg család harcaiban mindenki vesztes, de leginkább a gyermek

Nemcsak mentálisan, hanem egészségileg is súlyosan sérülhetnek azok a gyerekek, akiket szenvedélybeteg szülők nevelnek – mondta az InfoRádióban Frankó András. A családterapeuta szerint sokan elveszítik a gyermekkorukat az önhibáztatás és az óriási terhek miatt, melyeket a szenvedélybeteg szülők miatt kell hordozniuk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×