eur:
400.07
usd:
368.12
bux:
74228.2
2024. október 20. vasárnap Vendel

Belehalt Knut "mostohaapja", hogy elszakították a medvétől?

Lehetséges, hogy súlyos depresszióban szenvedett Thomas Dörflein, akit holtan találták németországi lakásán. Az állatkerti gondozó világhírre tett szert Knut felnevelésével.

Thomas Dörflein 2006 decemberében vette magához az akkor még apró jegesmedvebocsot, amelyet az anyja nem volt hajlandó elfogadni. A berlini állatkert először el akarta altatni a magára hagyott állatot, ám végül úgy döntöttek, hogy életben tartják.

A 44 éves férfi zárt ajtók mögött nevelgette Knutot, aki nemcsak Németországban, de gyakorlatilag az egész világon sztár lett. A berlini közönség végül tavaly márciusban láthatta először a medvebocsot.

A gondozó nagyon szoros kapcsolatba került az állattal, ám az állatkert vezetősége júliusban úgy döntött, hogy az egyre erősödő Knut már veszélyes lehet a férfira, így elválasztották őket.

Bár Dörflein halálának okát a boncolás fogja kideríteni, barátai szerint az állatgondozó mély depresszióba esett, miután elszakították Knuttól. Nem csoda, hiszen saját gyerekeként kezelte az állatot: etette, együtt aludt és játszott vele.

"Thomas jelentős szerepet játszott Knut fejlődésében, teljesen szenvedélyévé vált az állat" - mondta Heiner Kloes állatkerti biológus, Dörflein egyik barátja.

A rendőrség egyelőre csak annyit mondott, hogy a gondozó, akit Knut mostohaapjaként emlegettek, és akinek egyébként 3 gyereke volt, súlyos betegségben szenvedett.

Címlapról ajánljuk
A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

A nagy német biztonsági csomag a Bundestagon átment, de a Bundesratban részben megbukott

Noha az ellenzők száma magas volt, a Bundestag pénteken elfogadta a biztonsági, illetve migrációs intézkedések szigorításáról szóló csomagot, amelyet az ellenzéki CDU/CSU és az AfD egyhangúlag elégtelennek tartott, a koalíciós szavazatok azonban elegendőnek bizonyultak a jóváhagyáshoz. A teljes törvénytervezet azonban egyelőre nem léphet életbe, a parlament felsőháza, a Bundesrat ugyanis kifogást emelt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.21. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×