eur:
387.83
usd:
357.67
bux:
68145.97
2024. május 17. péntek Paszkál

Anyja hasából mentették meg Csodát, a kisnyulat

Csodával határos módon menekült meg az a mezei nyúl, amit ma egy brit család nevel. A tapsifüles anyját egy kutya ölte meg, ám a vacsorára szánt nőstényről kiderült, hogy vemhes, pocakjából pedig előkerült az apróság.

Az egésznek Teal, Cherida Cannon kutyája tehet: nyulat fogott, amit gazdája annyira szépnek talált, hogy sajnált egyszerűen kidobni és úgy döntött, elkészíti vacsorára. Ám amint munkához látott, a hozzájuk járó takarítónő, Tina Rhodes észrevette az apró, meg nem született kölyköt.

"Megdörzsöltem a mellkasát, ráleheltem, megszárítgattam egy törölközővel. Rövid idő múlva már ő nyalogatta saját magát" - mondta Tina Rhodes, aki hamarosan bébitápszerrel kezdte etetni a kisnyulat: fecskendővel adagolta neki az ételt, óránként, éjjel-nappal.

A nyuszit, amely már három hónapos, végül a takarítónő testvére, Margi Heath vette magához. "Velem volt a lakásban, én pedig betettem a melltartómba, hogy melegben legyen, máskülönben elpusztult volna. Velem aludt, és ha megéhezett, csak kidugta a buksiját" - mondta az asszony.

A kisnyúl - állatorvosi tanácsra - hamarosan már nem gyermektápszert, hanem macskáknak szánt tejkészítményt kapott és szépen cseperedik. Csoda - így nevezte el Margi Heath.

A fiatal mezei nyúl nagyon szelíd: pórázon sétál, és nyugodtan tűri, hogy simogassák, gazdája szerint még azt is meg tudja különböztetni, hogy ismerős vagy idegen próbál hozzá érni. Margi már a helyi iskolásoknak is megmutatta a nyuszit, amelyet a helyi krikettcsapat kabalájának választott.

"Gyakran elviszem őt a meccsekre, bár akkor egy kosárban kell tartanom, nehogy elszaladjon" - mondta a gazdi, aki már ólat is készített a tapsifülesnek, és vásárolt egy másik nyuszit is, hogy Csoda ne legyen egyedül.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×