eur:
388.79
usd:
360.56
bux:
68574.17
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Egy anya rémálma: mindkét iker leukémiás

Egy a kilencmillióhoz - ennyi volt az esély arra, hogy a Young-ikerpár mindkét tagja leukémiás legyen, ám a lányok édesanyjának szembesülnie kellett azzal, hogy az élet néha nem törődik az esélyekkel.

Katie és Chelsea Young egészségesek és most kezdik a középiskolát, ám volt idő, amikor az édesanyjuk sem volt biztos abban, hogy egypetéjű ikrei életben maradnak-e.

A most 11 éves lányoknál néhány hét különbséggel diagnosztizálták a leukémiát még 2001-ben. Először Katie-ről derült ki, hogy beteg, édesanyja pedig amiatt kezdett aggódni, hogy talán Chelsea szervezetében is megbújik a kór, az orvosok azonban megnyugtatták: az esély erre egy a kilencmillióhoz.

A doktorok azért elvégeztek néhány tesztet, amelyek kimutatták, hogy az anyai megérzés nem csalt: a másik kislány ugyanabban a betegségben szenved.

A gyerekek két évig kemoterápiás kezelést kaptak, de nem adták fel, idén pedig kiderült, hogy teljesen meggyógyultak. Miután édesanyjuk, Sheena elbúcsúzott az első gimnáziumi órájukra induló lányoktól, elárulta: volt idő, amikor nem hitte, hogy eljön ez a nap.

"Amikor megállapították a betegséget, mindig ott motoszkált bennem, mi van, ha az egyikük, vagy akár mindkettejük meghal. Volt, hogy mindketten kórházban feküdtek, és míg az egyik állapota javult, a másik rosszabbul lett" - mesélte az anya.

"Azt hiszem, a lányok azért gyógyultak meg, mert ott voltak egymásnak, és ebből merítettek erőt. Most már boldogok és egészségesek, előttük áll az egész élet" - tette hozzá Sheena Young.

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×