eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Az anya ismerte fel a bénító betegséget, nem az orvosok

Édesanyja az internet segítségével diagnosztizálta 13 éves kislánya betegségét, annak ellenére, hogy a kórt az orvosok csaknem fél éven át nem ismerték fel. A gyermek közben megbénult.

Danielle Fisher hat hónapon át nyomta az ágyat. Édesanyja orvoshoz vitte, mert azt gondolta, hogy lányának vírusos agyhártyagyulladása van, a kislánynak ugyanis folyamatosan fájt a feje és mindig fáradt volt. Októberben betegedett meg, az orvosok pedig nem találtak magyarázatot a tüneteire.

A következő néhány hónapban a kislány állapota sokat romlott. A szeme nem bírta elviselni a fényt, szédült és nem tudott mély lélegzetet venni, később már arra sem volt képes, hogy felkeljen az ágyból.

A manchesteri kislány betegségét az orvosok nem tudták pontosan meghatározni, de összeállítottak egy listát a lehetséges kórokról. Ezek között szerepelt az agydaganat és a paralízis is, sőt a legutolsó vizitjén az orvosa azt mondta: a kislánynak mindössze egy pszichiáterre van szüksége.

Édesanyja ekkor kezdett el kutakodni az interneten, és ekkor vetődött fel benne a lehetőség, hogy lányát egy kullancs csíphette meg, amely mérgező anyagot juttatott a véráramba.

Az anya elvitte gyermekét egy newcastlei magánkórházba, ahol azonosították a Lyme-kórt. A kislány ezután több antibiotikumos kezelésen is átesett, az azonban máig nem biztos, hogy teljesen felépülhet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×