eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 13. vasárnap Ede, Kálmán

Kínok között pusztult el a felelőtlen tréner kedvenc agara

Hagyta autójában elpusztulni versenyagarát egy ausztrál férfi, aki korábban ráadásul egy busznak hajtott, a rendőrök előtt pedig letagadta tettét.

Járókelő feszítette fel annak az autónak az ajtaját, amelyben Terry John Darragh versenyagara, Go Bronco nyüszített keservesen. A kutya tizenkét hosszú órát töltött a bezárt autóban az ausztrál nyárban, a szakértői vélemények szerint hatalmas fájdalmak közepette.

A tanú azonnal állatorvoshoz vitte a rendkívül értékes, közel másfélmillió forintot érő kutyát, ám az három nappal később elpusztult: hőguta és kiszáradás végzett vele.

Gazdája, egyben trénere azután zárta a kocsiba Go Broncót, hogy összeütközött egy busszal az egyik agárversenypálya közelében. A férfi azt mondta a rendőröknek: bepánikolt és elmenekült a helyszínről.

A következő reggelen Darragh azzal fordult a rendőrséghez, hogy ellopták az autóját, és további hat napig nem ismerte be, mit is tett valójában.

A bíróság állatkínzás miatt ítélte el: öt hónapon át hétvégi elzárás vár rá, emellett 150 órányi közmunkát kell teljesítenie, amiért hamis vallomást tett a rendőrségen, az általa okozott cserbenhagyásos balesetért pedig ezer ausztrál dollárt (körülbelül 150 ezer forintot) kell fizetnie.

Ügyvédje szerint Terry John Darragh-t nagyon megviselte kölyökkora óta nevelt kutyája elvesztése, és bűnbánat kínozza. A jogi képviselő enyhítésért fellebbezett, így a férfinak nem kell teljesítenie büntetését, amíg az ítélet jogerőre nem emelkedik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×