eur:
399.19
usd:
363.92
bux:
0
2024. október 9. szerda Dénes

Újabb fejlemények a borzalmak otthonából

Újabb letartóztatottja van a nagy-britanniai Jersey szigetén folyó nyomozásnak, amely azután indult, hogy az egyik ottani gyermekotthonban, a Haut de la Garenne-ben a rendőrök a bentlakók bántalmazására utaló nyomokat és emberi maradványokat, csontszilánkokat, tejfogakat találtak.

Egy 68 éves férfit tartóztatott le a rendőrség a gyermekbántalmazási ügyekkel kapcsolatos nyomozás során. A gyanúsított nevét nem hozták nyilvánosságra, azt azonban elmondták, hogy az illetőnek nincs köze a Haut de la Garenne otthonban történtekhez.

A rendőrség emlékeztetett: bár a nyomozás látványos része a gyermekotthon területén zajlik, a vizsgálat valójában sokkal szélesebb körű, a sziget több hasonló intézményét is górcső alá veszik.

A nyomozók körülbelül negyven embert gyanúsítanak gyermekbántalmazással vagy erőszakkal, ezek közül húsznak van köze a Haut de la Garenne-hez. A következőkben minden bizonnyal növekszik majd a letartóztatottak száma, ám ehhez megfelelő bizonyítékok kellenek.

A Haut de la Garenne a1986-ban zárták be, mielőtt a nyomozás megkezdődött, ifjúsági szállás üzemelt az épületen. Az ott nevelkedettek közül száznál is többen állítják, hogy molesztálták őket az intézményben, amelynek több helyiségében emberi maradványokat, csontokat, fogakat találtak a szakértők, de rábukkantak véres rongyokra és béklyókra is.

A nyomozás során egy férfi ellen már vádat emeltek: Gordon Claude Wateridge, a gyermekotthon egykori munkatársa a gyanú szerint három alkalommal zaklatott 16 évesnél fiatalabb lányokat 1969 és 1979 között. A 76 éves férfit május közepéig óvadék ellenében szabadlábra helyezték.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor az Európai Parlamentben: vitanap rengeteg kérdéssel

Az Európai Parlament szerdán kilenc órától meghallgatja Orbán Viktor miniszterelnököt, aki bemutatja Magyarország soros elnöki programját, de utána éles vita várható, amelyen aktuálpolitikai kérdések is napirendre kerülhetnek, mert a magyar kormánynak sok kérdésben markánsan eltér az álláspontja az uniós fősodortól – mondta Zalai Csaba, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Nemzetközi Szervezetek Kutatóműhelyének vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×