eur:
399.32
usd:
363.9
bux:
74175.47
2024. október 9. szerda Dénes

"Brutális és durva" a sztárfocista luxusvillája - képpel

Brutális, érzéketlen és durva - ezekkel a szavakkal illették Cristiano Ronaldo új szomszédjai a portugál labdarúgó luxusvilláját.

A Manchester United 23 éves klasszisa is azon az északnyugat-angliai településen építtetett házat, ahol több csapattársa is lakik.

A festői környezetben lévő falu, Alderley Edge lakóit ugyanakkor rettentően zavarja, hogy a beköltöző hírességek felvásárolják a telkeket, lerombolják az azokon lévő épületeket, hogy villát építsenek helyettük. A helyiek már népszavazás kiírását is szorgalmazták, amelyen az építkezések megtiltásáról dönthetnének.

A Manchestertől húsz kilométerre lévő négyezres faluban építtetett egy ötszintes fényűző villát Cristiano Ronaldo. A játékos házáról készült képeket megnézheti, ha ide kattint.

A portugál labdarúgó a legmodernebb biztonsági eszközökkel szereltette fel a házat. A minden igényt kielégítő villában úszómedence, szauna, moziterem, öt hálószoba és több fürdőszoba is megtalálható.

Attól félnek, hogy rontja az összképet

Most azonban kiderült, hogy a szomszédban lakók több panaszt is benyújtottak a helyi önkormányzatnak, amikor 2005-ben lerombolták a telken álló házat, és elkezdték építeni az új villát. A helyiek nyomasztónak tartották a tervezett épületet, és attól féltek, hogy a ház rontja a falu összképét.

Az egyik szomszéd, John Priestly azt panaszolta, hogy a portugál játékos luxusvillája az óriási méretei miatt fenyegeti az ő házát és kertjét.

Egy másik helybéli azt kifogásolta, hogy az új ház négy méterrel lesz magasabb, mint a korábban a telken álló, alapterülete pedig negyven százalékkal nagyobb.

Az egyik helyi szervezet egyszerűen brutálisnak és durvának nevezte a terveket még 2005-ben.

A helyi önkormányzat ugyanakkor elutasította a kifogásokat, és megadta az építési engedélyt Cristiano Ronaldónak.

Wayne Rooney és menyasszonya, Coleen McLoughlin 4,5 millió fontért építtetett házat a településen, a manchesteri csapatból Wes Brown és Mikael Silvestre is itt lakik.

Címlapról ajánljuk
Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Sorra zárnak be az egyre kilátástalanabb helyzetbe kerülő hazai kisboltok, és nincs kiút

Mintegy négyezer kisboltot zártak be Magyarországon 2023 második félévében. A Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára azt mondta az InfoRádióban, hogy a diszkontüzletek akcióikkal elszipkázzák a vásárlókat a kisebb szakboltoktól, melyek üzemeltetői egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a magas bérleti díjak és a közterhek kigazdálkodása miatt. Neubauer Katalin arról is beszélt, hogy sok esetben annyira kevés marad az árrésből, hogy inkább a vállalkozók is úgy döntenek, alkalmazottként folytatják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Kapaszkodnak az amerikai tőzsdék

Ma reggel Ázsiában többnyire negatív hangulatot figyelhetünk meg, a hongkongi Hang Seng index közel 6 százalékkal került lejjebb, miután a várakozásokkal ellentétben nem jelentett be újabb ösztönző intézkedéseket a kínai kormány. Ezt követően Európában is lefordultak a tőzsdék, noha meglepetésszerű pozitív adatok érkeztek reggel a német gazdaságból. Az amerikai részvénypiacon azonban már emelkedés bontakozott ki, miután az olaj árfolyama nagyobbat korrigált. Ma Magyarországon a Pénzügyminisztérium szeptemberi államháztartási egyenlegéről szóló jelentése került napvilágra, amely az ország fiskális politikájának és költségvetési helyzetének állapotát tükrözi. Külföldön pedig a délutáni amerikai külkereskedelmi mérleg adatokra figyeltek a befektetők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×