eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

A halálos beteg Patrick Swayze még mindig cigizik

Annak ellenére, hogy hasnyálmirigyrákot diagnosztizáltak nála, a hollywoodi sztár Patrick Swayze még mindig nem tette le a cigarettát.

A Dirty Dancing és a Ghost sztárja már túlesett az első kemoterápiás kezelésen, a kaliforniai Stanford University orvosi központjában. A brit bulvársajtó beszámolója szerint ez láthatóan megviselte, magánrepülőjére ugyanis komor hangulatban várt. Az újságírók ekkor látták azt is, amint Patrick rágyújt egy cigarettára.

Az 55 éves sztár 81 éves édesanyja arról számolt be a sajtónak, hogy fiának fájdalmai vannak, de küzd a betegség ellen. Az egykori koreográfus édesanya nagyon büszke fiára, akinek szerinte hatalmas szíve van.

A táncos-színész éveken át erős dohányos volt, ez pedig sokak szerint hozzájárulhatott ahhoz, hogy szervezetében kialakult a hasnyálmirigyrák.

Patrick Swayze és 32 éves feleségének egyik barátnője, Rhita McNair is arról számolt be, hogy bár a sztár rengeteget fogyott, a dohányzásról még nem szokott le.

A sztár orvosa, George Fisher szerint a férfi esélyei sokkal jobbak, mint ahogy azt a lapok sugallják. A színész ugyanis jól reagál a kezelésekre, így van remény, hogy nem csak több mint öt hete van hátra.

Tavaly karácsonykor kezdődött

A National Enquirer amerikai lap adott hírt a Dirty Dancing és a Ghost sztárjának betegségéről. Az újság szerint a színész tünetei tavaly karácsonykor jelentkeztek, akkor, amikor egy új sorozat, a The Beast bevezető epizódját forgatta, amelyben egy chicagói FBI-ügynököt játszik. A Dirty Dancing sztárja azt remélte: ez lesz számára a visszatérés.

"Patrick vért köhögött fel, így kórházba vitték" - mondta a lapnak egy meg nem nevezett forrás, aki szerint a színész ezután egészen január végéig várt, hogy igazán kivizsgáltassa magát, de akkor a Stanfordon jelentkezett. Röviddel ezután orvosai megállapították, mi a baja.

Az amerikai sajtó nemrég arról számolt be, hogy Patrick Swayze gasztroenterológiai műtéten esett át, aminek hírét szóvivője is megerősítette.

Mostanáig titkolta

Az 55 éves színész hónapokon át titkolta, hogy a halálos kórral küzd: ő és neje a hétvégéken repült magángépén új-mexikói otthonából Kaliforniába, hogy ne keltsen feltűnést. Állítólag csak rokonainak és legközelebbi barátainak mondta el, min megy keresztül.

A National Enquirer szerint a Stanford rákcentrumában dolgozók csalódottak, amiért a színész szervezetében kialakult daganat a három sorozatnyi kemoterápiás kezelés hatására sem zsugorodott.
Patrick Swayze állítólag nagyon rossz bőrben van: 15 kilót fogyott, és csak folyékony táplálékot vehet magához, mert a szilárd ételeket képtelen magában tartani. Betegsége elhatalmasodott a színészen: az áttétek ellepték a szerveit, esélye a túlélésre orvosai szerint csupán öt százalék.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×