INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A Beckham-pár a legtöbb diák példaképe

InfoRádió / MTI
Victoria és David Beckham a legtöbb brit diák példaképe - derült ki egy friss felmérésből, amelyben a tanárokat kérdezték meg.

Egyszerűen nem érdekli őket az életpálya, csak híresek akarnak lenni - összegezte a kutatás eredményét a brit Tanárok és Előadók Szövetségének (ATL) tanulmánya.

A megkérdezett tanárok kétharmada szerint a tanulók vagy sportsztárságra vagy popsztárságra ácsingóznak. A legközkedveltebb pályamodell David és Victoria Beckhamé a szigetországban.

Az okokat firtató kérdésre nincs elfogadható válasz: a gyerekek "a hírnévért akarnak híresek lenni", egy általános iskolai tanár egyenesen úgy fogalmazott, hogy "a növendékek zöme szerint nem fontos a tudás hozta siker, mert valaki azzal is híres lehet, ha bekerül egy valóságshow-ba.".

A tanárszervezet vezetőjét nem lepték meg a beérkezett válaszok, mint mondta, a média hírességimádó torzképe az egész társadalom felfogására rányomta a bélyegét, így persze az iskolákban is ez kultusz alakult ki.

A szervezet közleményében elismerte, hogy bizonyos mértékig ennek a jelenségnek is lehet pozitív hatása, hiszen arra inspirálja a gyerekeket, hogy legyenek terveik és ambícióik a jövőre. Az azonban káros "mellékhatás", hogy a hírességkultusz sugallata szerint más "normális" karrier szóba sem jöhet, és a sztárság lett az igazi életcél.

A felmérés rangsort is felállított a "modern példaképek" között: a Beckham-párt Frank Lampard követi a Chelsea középcsatára, mögötte Keira Knightley filmcsillag, és a Doktor Who című sci-fi-sorozat időutazója, David Tennant sorakozik.

A címlapról ajánljuk