INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Ön hogy döntene? Apás szülés vagy Bajnokok Ligája?

Infostart / InfoRádió
Komoly döntést kellett hoznia a Liverpool labdarúgójának, Xabi Alonsónak a minap: arról kellett határoznia, hogy párja mellett marad, és ott lesz, amikor megszületik első gyermeke, vagy pályára lép az Internazionale elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A focista a családot választotta, és lehet, hogy a döntés a karrierjébe kerül: a Liverpool vezetőedzője nem engedte, hogy később csatlakozzon a csapathoz, és azt fontolgatja, hogy megválik a játékostól.

A középpályás tehát Angliában maradt, és ott volt, amikor párja, Nagore Aranburu életet adott kisfiának.

Nemrég a Chelsea sztárkapusa, Petr Cech előtt állt hasonló dilemma: azt kellett eldöntenie, hogy csapata rendelkezésére áll-e az Everton elleni Carling Cup-mérkőzésen, vagy egy csehországi kórházban szorongatja vajúdó felesége, Martina kezét.

A kapus végül a játék mellett döntött, de ma már bánja, hogy a sportot választotta a család helyett.

"A kislányom születésének napja életem legszebb, ám a legszomorúbb napja is. Nagyon boldog voltam, hogy apa lettem, és nagyon büszke a feleségemre, de egyben dühös is, amiért nem voltam ott a szülésnél" - mondta Petr Cech.

"Liverpoolban voltam és készültem az Everton elleni meccsre, amikor felhívtak: ha akkor azonnal elrepültem volna Csehországba, akkor is lekéstem volna a szülést. Így csak vártam, hogy megcsörrenjen a telefon. Egy barátom vitte kórházba a nejemet, én meg csak vártam, amíg felhívtak és elmondták, hogy minden rendben" - tette hozzá a kapus.

Amikor másnap pályára lépett, fáradt volt, de játszani akart; a lányáért és a feleségéért, majd, amint a meccs véget ért, Petr Cech repülőre ült és hazarepült családjához.

"Mindkettőjükre nagyon büszke voltam, nekik ajánlottam a győzelmünket" - fűzte hozzá a labdarúgó.

A címlapról ajánljuk