eur:
393.77
usd:
364.94
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ön hogy döntene? Apás szülés vagy Bajnokok Ligája?

Komoly döntést kellett hoznia a Liverpool labdarúgójának, Xabi Alonsónak a minap: arról kellett határoznia, hogy párja mellett marad, és ott lesz, amikor megszületik első gyermeke, vagy pályára lép az Internazionale elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A focista a családot választotta, és lehet, hogy a döntés a karrierjébe kerül: a Liverpool vezetőedzője nem engedte, hogy később csatlakozzon a csapathoz, és azt fontolgatja, hogy megválik a játékostól.

A középpályás tehát Angliában maradt, és ott volt, amikor párja, Nagore Aranburu életet adott kisfiának.

Nemrég a Chelsea sztárkapusa, Petr Cech előtt állt hasonló dilemma: azt kellett eldöntenie, hogy csapata rendelkezésére áll-e az Everton elleni Carling Cup-mérkőzésen, vagy egy csehországi kórházban szorongatja vajúdó felesége, Martina kezét.

A kapus végül a játék mellett döntött, de ma már bánja, hogy a sportot választotta a család helyett.

"A kislányom születésének napja életem legszebb, ám a legszomorúbb napja is. Nagyon boldog voltam, hogy apa lettem, és nagyon büszke a feleségemre, de egyben dühös is, amiért nem voltam ott a szülésnél" - mondta Petr Cech.

"Liverpoolban voltam és készültem az Everton elleni meccsre, amikor felhívtak: ha akkor azonnal elrepültem volna Csehországba, akkor is lekéstem volna a szülést. Így csak vártam, hogy megcsörrenjen a telefon. Egy barátom vitte kórházba a nejemet, én meg csak vártam, amíg felhívtak és elmondták, hogy minden rendben" - tette hozzá a kapus.

Amikor másnap pályára lépett, fáradt volt, de játszani akart; a lányáért és a feleségéért, majd, amint a meccs véget ért, Petr Cech repülőre ült és hazarepült családjához.

"Mindkettőjükre nagyon büszke voltam, nekik ajánlottam a győzelmünket" - fűzte hozzá a labdarúgó.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×