eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél

Félszáz házba tört be a szabadnapos tolvaj

Jó magaviselete miatt engedték el egy nap szabadságra a dartmoori börtönből Shane Jarvist, ő azonban nem tudott ellenállni a kísértésnek: mire a rendőrök egy hónappal később visszavitték, már 56 betörésen volt túl.

Három évet töltött le hétéves büntetéséből Jarvism, amikor a dartmoori börtön vezetői úgy gondolták: jó magaviselete miatt megérdemel egy szabadnapot, mert immár nem jelent veszélyt a közbiztonságra.

Nagyon tévedtek: a 38 éves férfi nem tudott ellenállni a kísértésnek. Nem csupán nem ment vissza a nap végén a börtönbe, de a mesterségét is folytatta - mire egy hónap múlva a rendőrök elkapták, már 56 betörésen volt túl. Főleg idős embereket rabolt ki, akik hiszékenyen beengedték az otthonukba.

Jarvis büntetését újabb hat évvel toldotta meg a bíróság, áldozata azonban változatlanul nem értik, miért kellett szabadnappal jutalmazni a notórius betörőt. A 81 éves Eileen Halfpenny, akit Jarvis kétszer is "meglátogatott", vizsgálatot követel. "Álmomban nem hittem volna, hogy hamarabb kiengedik, és még egyszer betör a házamba. Ha hét évre ítélték, akkor miért engedték ki felügyelet nélkül?"

Jarvis kedvenc vadászterületének, North Wiltshire-nek a parlamenti képviselője egyetért az idős asszonnyal abban, hogy a rossz döntés miatt valakinek felelnie kell.

A dartmoori börtön szóvivője azzal védekezett, hogy Jarvist nem engedték volna szabadságra, ha nem lettek volna meggyőződve arról, hogy már nem jelent veszélyt.

Címlapról ajánljuk

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta az előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×