eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Kiegészített gyanú a móri ügyben

Újabb minősítő körülményt illesztett a Nemzeti Nyomozó Iroda a nyolc emberéletet követelő móri bankrablás egyik feltételezett elkövetője, W. Róbert elleni gyanúhoz - mondta el az Inforadio.hu-nak a férfi ügyvédje.

Lichy Gábor közölte: az ügyészség két hónappal meghosszabbította az egy éve fogva tartott, a móri bankrablásban való részvétellel gyanúsított W. Róbert előzetes letartóztatását.

A móri ügyben az ügyészség január 23-án utasította a nyomozás folytatására a Nemzeti Nyomozó Irodát, az ujjlenyomat- és a fegyverszakértői vélemény hiányosságai miatt.

W. Róbert ügyvédje az Inforadio.hu-nak beszámolt arról is, hogy a nyomozó iroda eddig több emberen, nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsította védencét, most ezt kiegészítették az "előre kitervelten" minősítő körülménnyel is.

Lichy Gábor arra számít, hogy a nyomozó iroda még ebben a hónapban kiegészíti az indítványát, a vádirat pedig márciusban vagy áprilisban készülhet el. Az indítvány kiegészítésére egyébként március 5-ig adott időt az ügyészség.

A Nemzeti Nyomozó Iroda december 20-án jelentette be, hogy vádemelési javaslattal lezárta a nyomozást a móri ügyben. Az akkori közlés szerint a bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy - az időközben öngyilkosságot elkövető - N. László a felelős nyolc ember haláláért, a bűncselekményben pedig társa volt W. Róbert.

N. Lászlót és W. Róbertet 2007. februárja óta gyanúsítja a rendőrség a móri mészárlással. Előtte Kaiser Edét és Hajdú Lászlót gyanúsította, előbbit a bíróság még N. Lászlóék felbukkanása előtt tényleges életfogytiglani börtönre ítélte a gyilkosságok miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×