eur:
387
usd:
356.26
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Tömeges karambol Ausztriában

Tömegkarambol volt Ausztriában, Karintia tartományban, a déli A2-es autópályán, a balesetnek a hírek szerint nincs halálos áldozata.

A Klagenfurt felé vezető pályán Pörtschach és Krumpendorf között, egy síkos útszakaszon legalább 30 autó rohant egymásba. A sorozatos ütközésekben néhány könnyebben megsérültek.

Egyelőre nem sikerült kideríteni, hogy valójában ki vagy mi okozta a tömeges karambolt. Az biztos, hogy rövid időn belül mintegy tizenöt autó rohant egymásba a jeges aszfalton.

Bár az utánuk következők láthatták a balesetet, illetve észlelhették a feltorlódó gépkocsisort, hiába fékeztek, nem tudták megállítani az amúgy is irányíthatatlanná vált járművüket. Reggel nyolcig mintegy harminc autó csúszott egymásba.

A tömegkarambol miatt óriási fennakadás van a közlekedésben. A sztráda Klagenfurt felé vezető szakaszát lezárták.

Bár a rendőrök megpróbálták mellékutakra terelni a forgalmat a pörtschachi leágazásnál, a túlzott igénybevétel miatt csakhamar azok is bedugultak.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×