eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Szexért árulta a jegyeket a professzor

Különös perre figyel ezekben a napokban Németország. A hildesheimi körzeti bíróságon ugyanis megkezdődött egy hannoveri egyetemi professzor ügyének tárgyalása, akit a rossznyelvű sajtó egyszerűen a "szex professzorának" vagy más néven "Campus Casanovának" keresztelt el.

Kitudódott ugyanis, hogy az 53 éves jogászprofesszor szívesen adott jobb jegyet csinosabb hölgytanítványainak szexuális ellenszolgáltatás fejében.A vádirat szerint a professzor összesen 78 esetben hagyta megvesztegetni magát, legalábbis ennyi tudódott ki.

A vádlottak padján ott ül néhány tanítvány is, akik az elmúlt időszakban különösen adtak arra, hogy jó bizonyítványuk legyen.

"Campus Casanova" ügye nem az első ilyen jellegű ügy az utóbbi években Németországban. A "szex professzorának" lebukása azonban csak a jéghegy csúcsa volt. A professzor és többnyire szőke tanítványainak ügye egy sokkal mélyebb botrányra világított rá, mégpedig a doktori címekkel való élénk kereskedésre.

Ezért a hildesheimi bíróságon a vádlottak között van egy észak-rajna-vesztfáliai tanácsadó cég ügyvezetője is, aki a vád szerint az elmúlt tíz évben, összesen csaknem 200 ezer eurót fizetett ki annak érdekében, hogy a hannoveri professzor a cég ügyfeleinek disszertációjáról lehetőleg minél jobb véleményt adjon.

A professzor egy-egy jó véleményért 4100 euróhoz jutott. Természetesen a szóban forgó cég sem önzetlenül cselekedett, az ügyfelek a doktori vagy nagydoktori cím "elnyerése" érdekében átlagosan 20-30 ezer eurót fizettek. Közöttük többségben voltak a vállalati jogászok, akik elsősorban hiúságból vagy a nagyobb karrier érdekében igyekeztek egy tekintélyesebb tudományos fokozathoz jutni.

A professzor egyelőre szabadlábon védekezhet. Szakértők szerint többéves börtönre számíthat, s alighanem oktatói-vizsgáztatói tevékenységének is vége szakad.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Támadnak az oltásellenesek Magyarországon - Máris itt az első válasz a veszélyre!

Az oltásellenesség hazai helyzetéről készül felmérés a gyermek háziorvosi praxisokban, miután egyre több gyermekorvost jelentenek fel szülők amiatt, mert nem adnak mentesítést a kötelező védőoltások alól. Erről Kántor Irén, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének (HGYE) új elnöke beszélt a Portfólio-nak egy háttérbeszélgetés után, amelyen többek között kiderült, hogy folyamatosan nő az országban a betöltetlen gyermek háziorvosi praxisok száma, ami jelenleg 150, valamint, hogy továbbra is magas, 62 év a szakmában dolgozó doktorok átlagéletkora. Szó volt az iskolai igazolásokról, az új ügyeleti rendszerről, valamint arról is, hogy a gyermek háziorvosok miként próbálnak meg harcolni az egyre nagyobb mértékű gyermekkori elhízással.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×