eur:
389.32
usd:
361.99
bux:
68882.55
2024. május 7. kedd Gizella

Tizenöt éves fiú késelt Nagykanizsán

Súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba Nagykanizsán egy 20 éves fiatalembert, akit hasba szúrt egy 15 éves fiú. Az elkövetőt hajnalban egy somogyi faluban fogták el - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Takács Csaba elmondta: péntek este tíz óra körül két fiatalokból álló társaság egy nagykanizsai italbolt előtt keveredett szóváltásba, majd dulakodni kezdtek. A fiatalkorú fiú a nála lévő zsebkéssel szúrta meg a 20 éves fiatalembert.

A tettes elmenekült a rendőrök elől, és útközben a kést is eldobta, de ezt a nyomozók később megtalálták. A tanúk meghallgatása után néhány órán belül azonosították a késelőt, akit otthonában, egy Somogy megyei kistelepülésen fogtak el.

A 15 éves fiú beismerő vallomást tett, szabadlábon védekezhet; életveszélyt okozó testi sértés miatt indult ellene nyomozás.

Címlapról ajánljuk
PSG–Borussia Dortmund 0-0

BL élőben
PSG–Borussia Dortmund 0-0

A Paris Saint-Germain egygólos hátrányból kezdve próbálja meg kiejteni a Borussia Dortmundot a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében. Pályaválasztóként 2015 októbere óta a PSG csak a Bayern München ellen maradt a BL-ben szerzett gól nélkül.

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Washington új csapást mér Kínára

Washington új csapást mér Kínára

A Biden-kormányzat visszavonta az Intel és a Qualcomm számára a Huawei félvezetőkkel való ellátását lehetővé tevő kiviteli engedélyeket, növelve ezzel a kínai távközlési berendezéseket gyártó vállalatra nehezedő nyomást. Az amerikai kereskedelmi minisztérium lépése érinti a Huawei laptopok és mobiltelefonok számára gyártott chipek szállítását is, így akár a magyar piacra is hatással lehet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×