eur:
388.91
usd:
362.05
bux:
68657.62
2024. május 8. szerda Mihály

Megrendelésre lopták a Picasso-képet

Szaúd-Arábiai gyűjtőnek fájt a foga a Sao Pauló-i Szépművészeti Múzeumban őrzött Picasso- és Portinari-festményre, amelyeket tavaly decemberben loptak el, de január elején már meg is találtak.

A lopást hárman hajtották végre, közülük kettőt elkaptak, a harmadik pedig feladta magát, és elmondta a rendőrségnek, hogy Pablo Picasso Suzanne Block portréja című és a legnagyobb brazil festő, Candido Portinari A kávészüretelő című festményét egy szaúd-arábiai gyűjtőnek kellett volna leszállítani, ám a nevét nem tudni.

A két képet tavaly december 20-án lopta el a három férfi - feszítővassal és autóemelővel nyitották ki a múzeum egyik acél ajtaját, majd január 8-án bukkant rá a rendőrség a festményekre egy házban, Sao Paulo egyik külvárosában.

A rendőrségnek már csak az a feladata, hogy elkapja a ház tulajdonosát és a megrendelőt vagy megrendelőket.

Szakértők szerint Picasso 1904-es, azaz kék korszakában készült festménye 50 millió dollárt (8,7 milliárd forint) ér, Portinari képe pedig 5-6 millió dollár.

Címlapról ajánljuk
Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Már palesztinbarát sátortábor van Bécs leghíresebb egyetemén is

Aktivisták palesztinbarát tiltakozó tábort létesítettek Európa egyik legrégebbi egyetemének udvarán. A mintát az amerikai egyetemek tiltakozói jelentették. A rendőrség kivonult a helyszínre, de nem tiltotta be a tüntetést. A hasonló megmozdulások számos ország egyetemein immár szinte mindennapossá váltak.

Érkezik a kínai elnök, szerdától óriási lezárások jönnek a fővárosban – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×