eur:
397.97
usd:
359.75
bux:
0
2024. október 2. szerda Petra

A rendőrségnek segített a kislány elrablásával gyanúsított férfi

Meglepő fejlemény állt be Madeleine McCann utáni nyomozásban, ugyanis kiderült: a négyéves brit kislány elrablásával gyanúsított férfi, Robert Murat segített a portugál rendőrségnek a tanúk kihallgatásában.

A 34 éves férfi volt a tolmács Madeleine McCann szülei barátainak rendőrségi kihallgatása során.

Robert Murat jogi képviselője megerősítette, hogy ügyfele valóban segített egy esetben a rendőrségnek. Kiemelte: a kislány eltűnésének estéjén Gerry és Kate McCann társaságával együtt vacsorázó nő, Fiona Payne anyjának, Dianne Websternek a kihallgatásán tolmácsolt a brit férfi a portugál rendőröknek, de más esetben nem segített.

A McCann család és a barátok dühösen reagáltak a hírre, ugyanis attól tartanak, hogy a férfi elferdítethette a tanú mondandóját arról, mit látott és tapasztalt a kislány eltűnésének estéjén.

Madeleine McCann május 3-án tűnt el, és a portugál rendőröknek szükségük volt valakire, aki segít nekik a brit tanúk kihallgatásában. Választásuk ekkor esett az évek óta Portugáliában élő Robert Muratra, akiből május 14-én lett hivatalosan is gyanúsított az ügyben.

A férfi végig tagadta, hogy köze lenne a kislány eltűnéséhez, és azt mondta, a kérdéses estét édesanyjával töltötte. Több szemtanú ugyanakkor állítja, hogy látta Robert Muratot röviddel Madeleine McCann eltűnése után.

Címlapról ajánljuk
Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Izrael megtorolja az iráni rakétatámadást

Válaszcsapást helyezett kilátásba a kedd este Izraelt ért iráni rakétatámadásra Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és kudarcnak ítélte azt. Ugyanakkor Irán is figyelmeztette Izraelt, hogy tartózkodjon megtorló csapástól, mert súlyosabb válaszlépésre számíthat.

Akár karácsonyig is várhat az új kormányára Ausztria

Fennállása óta legnagyobb győzelmét aratta parlamenti választásokon Ausztriában a radikális jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ), de az elemzők szerint először mégis a jelenlegi kancellár, a választáson vesztes Osztrák Néppárt elnöke, Karl Nehammer kaphat kormányalakítási megbízást az államfőtől.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×