eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

"Tudjuk, ki vitte el Madeleine-t, aki karácsonyra otthon lesz"

Tudják a McCann család által felbérelt magánnyomozó iroda munkatársai, hogy ki vitte el a négyéves kislányt, Madeleine-t még májusban egy portugáliai nyaralóból. A nyomozók szerint a gyerek akár már karácsonyra otthon lehet.

A Metodo 3 magánnyomozó iroda vezetője, Francisco Marco azt állítja, hogy a négyéves kislányt egy pedofilhálózat rabolta el, és Észak-Afrikában vagy az Ibériai-félszigeten tartják fogva.

"Tudjuk, ki rabolta el. Úgy gondoljuk, hogy az Ibériai-félsziget vagy Észak-Afrika környékén van, ráadásul egészen biztos sejtésünk van arról, hogy kivel" - mondta Francisco Marco, aki azt reméli, hogy a kislány már a családjával karácsonyozhat.

A barcelonai székhelyű iroda munkatársai most azon dolgoznak, hogy megfelelő bizonyítékokat gyűjtsenek össze ahhoz, hogy a rendőrség letartóztathassa a gyerekrablókat.

Optimista bejelentés

A Metodo 3 szeptember óta dolgozik a McCann családnak: a kislány szülei azért bérelték fel a céget, mert elégedetlenek voltak a portugál rendőrség nyomozásával. A vállalkozásnak, amely havonta 50 ezer dollárt kér a munkáért, 35 nyomozója dolgozik az eltűnt kislány ügyén.

Nem ez az első alkalom, hogy a magánnyomozó iroda optimista, vagy akár vakmerő bejelentést tesz az ügyben: novemberben Francisco Marco azt nyilatkozta a BBC egyik magazinműsorának, hogy száz százalékig biztos abban, Madeleine életben van.

A bejelentés feldühítette Clarence Mitchellt, Kate és Gerry McCann szóvivőjét, aki közölte: a nyomozó, amikor erről beszélt, csupán elragadtatta magát.

Biztosak benne, hogy él

A Metodo 3 vezetője a múlt hónapban arra is ígéretet tett, hogy cége megtalálja a kislányt, most pedig nyomozása legújabb részleteiről beszélt.

"Bizonyítékaink vannak a mozgásáról azután, hogy elrabolták, és tudjuk, hogy az elrablása utáni napon életben volt. Nem vagyunk biztosak abban, hogy elhagyta Portugáliát" - magyarázta Francisco Marco.

"Bizonyosságokról beszélek, mert tudjuk, melyik csoportnál lehet, vagy melyik vihette és adhatta el másoknak" - közölte a nyomozó, aki szerint Madeleine-nek életben kell lennie, hiszen napról napra többet ér elrablóinak.

Francisco Marco szerint egy profi emberrabló már lépett volna: visszaadja vagy magára hagyja a kislányt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×