eur:
397.9
usd:
359.42
bux:
74189.72
2024. október 2. szerda Petra

Feketelistára teszik a szamurájkardokat

Betiltaná a brit kormány a szamurájkardok árusítását, mert a kabinet úgy véli, hogy sok súlyos bűncselekmény elkövetésénél használják ezeket a fegyvereket.

A brit belügyminisztérium tervei szerint jövő áprilistól a szamurájkardokra is a támadófegyverekre érvényes szabályozás vonatkozna, amelynek értelmében nem lehet importálni, árusítani és kölcsönözni azokat.

A rendelkezés nem vonatkozik a gyűjtők és a harcművészeteket űzők birtokában lévő, sokszor jóval drágább darabokra.

"Rossz kezekben a szamurájkardok veszélyes fegyverré válhatnak" - érvelt a brit belügyi államtitkár, Vernon Coaker. Kifejtette: a bűncselekményeket általában az olcsóbb, könnyebben hozzáférhető fegyverekkel követik el.

A rendőrség közlése szerint a szamurájkarddal elkövetett bűncselekmények száma növekszik, de még nem számítanak gyakori esetnek.

A szigetországban az egyik legismertebb bűncselekményt 1999-ben követték el szamurájkarddal: egy férfi 11 embert sebesített meg egy Londonhoz közeli templomban.

Címlapról ajánljuk
Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat
Tudósítónktól

Irán masszív rakétacsapást hajtott végre Izrael ellen, Washington beavatkozhat

Órákkal azután, hogy az izraeli hadsereg „korlátozott” invázióba kezdett Libanonban, megjött Teherán bosszúja Haszan Naszrallah Hezbollah-vezér likvidálására: közel kétszáz ballisztikus rakétát lőttek ki Izraelre. Tel-Aviv egy külvárosában közben két fegyveres támadó lelőtt több embert.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.02. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×