eur:
397.24
usd:
357.75
bux:
74085.56
2024. október 1. kedd Malvin

Rendőrök akarták kitiltani a karácsonyi dalokat éneklő gyermekeket az áruházból

Rendőröket hívtak egy iskolás csoporthoz, mert túl hangosan énekeltek karácsonyi dalokat egy bevásárlóközpontban.

A boltosokat zavarta, hogy a 29 iskolás gyermek túl hangosan énekelt karácsonyi dalokat egy áruházban, a walesi Llandudnóban. A panaszok egy cipőboltból, egy mobiltelefon-üzletből és egy drogériából érkeztek. Azt állították, a gyerekek olyan hangosan énekeltek, hogy nem lehetett hallani a vásárlókat sem.

A felháborodott boltosok értesítették a biztonsági őrt, és a férfi távozásra szólította fel a 6 és 11 év közötti gyerekeket. A vezető tanár, Ian Jones nem volt hajlandó elhagyni az épületet, így pár perccel később már a rendőrség akarta elküldeni az éneklő csoportot.

"Nevetséges ez az egész. Hihetetlen, hogy egy ilyen kis ügy miatt kihívták a rendőröket. Néhány gyerek énekelt karácsonyi dalokat, hogy pénzt szerezzen az iskolájának" - mondta Ian Jones.

A pedagógus szerint a gyerekek szépen énekeltek, és mindenki jól érezte magát. "Ám egyszer csak megjelent a biztonsági őr, és azt mondta, hogy mindössze egy órára kértünk engedélyt az éneklésre, ezért most abba kellene hagynunk" - emlékezett vissza a férfi.

Ian Jones kifejtette: "nem voltam hajlandó befejezni az éneklést, mert tudtam, hogy délelőtt 11 és délután 3 közötti időszakra kaptunk lehetőséget".

A rendőri jelenléttel megtámogatott biztonsági őr végül arra kérte a tanárt, hogy kapcsolja ki a kísérőzenét, és a gyerekek halkabban daloljanak.

Az üzletközpont vezetője, Sue Nash azt közölte, hogy a rendőri beavatkozás hiba volt, és megígérték az iskolásoknak, hogy jövő hétvégén ismét énekelhetnek a bevásárlóközpontban.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×