eur:
389.62
usd:
362
bux:
68452.81
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Milliókat örökölt egy kínai házaspár a dühös rokonok helyett

A bíróságon próbálják elérni egy milliomos brit nő örökösei, hogy semmisítsék meg Golda Bechal végrendeletét, mert abban egy kínai étterem tulajdonosaira hagyta jelentős vagyona nagy részét.

Golda Bechal 89 éves korában, 2004-ben hunyt el. Férje és gyermeke ekkor már nem élt, így összesen közel 10 millió font (3,6 milliárd forint) értékű vagyonát és házát nem a távoli rokonokra hagyta, hanem kedvenc, Withamben lévő kínai étterme tulajdonosaira, egy házaspárra.

Az idős nő adta ki nekik azt az épületet, ahol a később csődbe ment étterem üzemelt, és előfordult, hogy együtt mentek nyaralni.

Golda Bechal öt hozzátartozója azonban a Legfelsőbb Bíróságon támadta meg a végrendeletet, azt állítva, hogy a nő demenciában szenvedett, vagyis szellemi képességei csökkentek, memóriája, gondolkodása és ítéletalkotása hanyatlott. A rokonok szerint így a végrendelet "gyanús körülmények" között született.

A kínai házaspár ügyvédje szerint Golda Bechal olyan volt a számukra, mint egy nagymama, akivel közeli, szerető és gyengéd kapcsolatot ápoltak. Hozzátették, hogy Golda Bechal szeretett az étteremben enni.

A házaspár kiemelte, hogy nem voltak jelen, amikor a nő a végrendeletet fogalmazta, így nem tudták befolyásolni Golda Bechalt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Több lesz a zöld fejlesztés, ha női menedzser vezeti a céget

Egészen friss kezdeményezés az idén februárban indult EU Women Climate Leaders Network, amely a női vezetők bevonásával szeretne hozzájárulni a környezetbarát innovációk számának növeléséhez a nagyvállalati szektorban. Több kutatás is azt támasztja alá ugyanis, hogy a nők által vezetett vagy tulajdonolt cégeknél több és hatékonyabb zöld fejlesztés valósul meg. A szervezet életre hívó konferencia tanulságairól Simon Anita, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. fenntarthatóságért és körforgásos gazdaságért felelős vezérigazgató-helyettese beszélt a Portfolio-nak, aki egyetlen magyar meghívottként vett részt a hálózatot megalapító Európai Beruházási Bankcsoport (EIB) rendezvényén.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×