eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Becsmérlő e-mailekkel kergette halálba lánya 13 éves barátnőjét egy nő

Egy barátnője édesanyjától kapott internetes üzenetek vezethettek egy amerikai lány öngyilkosságához.

Megan Meier néhány órával azt követően akasztotta fel magát, hogy sírva telefonált édesanyjának, mert a MySpace nevű internetes közösségi portálon durva és becsmérlő üzeneteket kapott.

A 13 éves amerikai lányt "ribancnak" és "dagadtnak" nevezték.

"O'Fallonban mindenki ismer téged. Te egy rossz ember vagy, akit mindenki utál. A világ jobb hely lenne nélküled" - írták a lánynak egy másik üzenetben.

Később kiderült, hogy az üzenetet a lány egyik barátnőjének anyja küldte, aki egy 16 éves fiú, Josh Evans bőrébe bújt a világhálón.

Megan Meier barátnőjének anyja a kitalált fiú révén akarta megtudni, hogy a 13 éves lány miként vélekedik gyermekéről.

A nő vallomása szerint azért használta az álnevet, mert így akarta Megan önbizalmát növelni.

A nő arról is beszámolt, hogy egy vita robbant ki Megan és több MySpace-felhasználó között, és úgy érezte, ez vezetett a 13 éves lány öngyilkosságához.

A barátnő anyja nem érzi felelősnek magát a lány halálában, mert úgy tudta, hogy Megan korábban többször kísérelt meg véget vetni életének. Ezt a család cáfolta.

A 13 éves lány szülei annyit ismertek el, hogy Megan depressziós volt, figyelemzavarral küzdött, ezért gyógyszereket szedett.

Az eset nagy felháborodást váltott ki az internetes fórumokon és blogokon. Többen nyilvánosságra hozták a hamis leveleket küldő nő nevét, annak ellenére, hogy a rendőrség ezt nem tette meg.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×