eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály

Levelek, amelyekből kiderülnek a színésznő titkai

A legnagyobbak is tele vannak kétségekkel. Katherine Hepburn színésznő is ellentmondásosan ítélte meg saját teljesítményét, amint az naplójából és leveleiből kiderül. A hagyatékában talált dokumentumok szerint - amelyek hamarosan nyilvánosságra kerülnek - Hepburn lámpalázas volt.

A dokumentumokat a 2003-ban elhunyt színésznő örökségének gondozói ajánlották fel az egyik New York-i könyvtárnak. Hamarosan egy szerkesztett változatban azonban bárki megismerheti a színésznő titkait.

A 22 doboznyi papír között fényképek, jegyzetek, levelek és albumok is vannak. Szerepelnek közöttük jelmeztervek és naplótöredékek is.

Ezekből kiderül, hogy a színésznő bizonytalan volt saját játékát illetően, különösen a színpadon nyújtott teljesítménye kapcsán.

Oldalakat írt az intonációjáról, és nem szerette a hangját, amelyre egyik színésznőtársa egyszer azt mondta: olyan, mint amikor egy pénzérmét bedobnak egy automatába.

Kiderült az is, hogy egyik turnéja során gyorshajtás miatt Oklahomában őrizetbe vették a rendőrök. Az akkori beszámolók szerint a színésznő rácsapta az ajtót a rendőrre, és azt mondta: ez a hülye őrizetbe vett. Később egyre idegesebb lett és közölte: neki nincs egy hete arra, hogy elzárva üljön.

A gyűjteményben rajongók levele is megtalálható, például Laurence Olivier-é, Henry Fondáé és Charles Hestoné, aki azt írta: a színésznő szíve minden rezdülésével játszott. Judy Garland pedig egy ízben azt írta: mindig is ő volt a színésznők példaképe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×