eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

James Bond örökre búcsúzik Miss Moneypennytől - videókkal

80 éves korában elhunyt Lois Maxwell. A brit színésznő 1962 és 1985 között 14 James Bond filmben alakította Moneypennyt.

Lois Maxwell először a Dr No-ban játszotta a hírszerzés vezetőjének, M-nek a titkárnőjét, az utolsó Bond-film, amelyben játszott, a Halálvágta volt; ebben már Sir Roger Moore alakította a 007-est.

A színésznő a nyugat-ausztráliai Fremantle Kórházban hunyt el.

Lois Maxwell a sorozat több darabjában játszott főszerepet, mint Sean Connery vagy Roger Moore. Nála többször csupán a Q17-est alakító Desmond Llewelyn szerepelt Bond-filmben; ő egészen 1999-ben bekövetkezett haláláig játszott a sorozatban.

Sir Roger Moore-t valósággal sokkolta Maxwell halálhíre, hiszen ő már 1944 óta ismerte a színésznőt, amikor még mindketten a színiakadémia diákjai voltak. "Mindig jókedvű volt és megnyerő. Õ volt a tökéletes Miss Moneypenny" - mondta róla.

Moore nagyon sajnálja, hogy amikor kilépett Bond szerepéből, Maxwellt is "elfelejtették" az alkotók. Szerinte Lois Maxwell tökéletes M lett volna, és nagy szívfájdalma volt, hogy soha nem kapta meg ezt a szerepet.

Lois Maxwell Kanadában született, és színészi pályáját a rádiónál kezdte. A kanadai hadsereg színkörével, 15 éves korában érkezett Nagy-Britanniába, majd a negyvenes években Hollywooddal is megpróbálkozott. Rövid olaszországi kitérő után, az ötvenes években tért vissza Nagy-Britanniába.

Maxwell 58 éves koráig alakította Miss Moneypennyt, akkor a cserélték le a 26 éves Caroline Blissre. Utolsó szerepét 2001-ben a Negyedik angyalban játszotta Jeremy Irons és Jason Priestley oldalán.

Amikor megállapították, hogy rákos, Ausztráliába költözött, hogy közel legyen a fiához.

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×