eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Bányatóba fulladt egy 13 éves fiú Izsófalván

Belefulladt a bányatóba egy 13 éves fiú a Borsod megyei Izsófalván; a szerencsétlenül járt fiú nem tudott úszni - tájékoztatott a rendőrség hétfőn.

A tragikus baleset vasárnap történt. Az elsődleges adatok szerint négy fiú indult el horgászni a helyi bányatóhoz, s egyikük úgy gondolta, megmártózik. A többiek hidegnek vélték a vizet, ezért nem követték.

Miután észrevették, hogy társuk fuldoklik, próbáltak rajta segíteni, de már nem sikerült - ismertette a részleteket Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hozzátette: a holttestet a hatóság a késő esti órákban, a miskolci Spider Speciális Mentők segítségével találta meg. A 13 éves fiú halálának körülményeit a közigazgatási eljárás szabályai szerint vizsgálja a kazincbarcikai rendőrkapitányság.

Egyedné Novodonszki Éva arról is beszámolt, hogy idén eddig 14-en veszítették életüket Borsod-Abaúj-Zemplén megye tavaiban, folyóiban. A legfiatalabbak 11 évesek voltak, míg a legidősebb egy 54 éves férfi volt.

Az elmúlt évben 15-en fulladtak vízbe. A tragédiák okai közt egyebek mellett főszerepet játszott az ittas fürdőzés és az úszni nem tudás.

Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 17. 21:56
×
×
×
×