eur:
396.16
usd:
354.59
bux:
74905.79
2024. szeptember 27. péntek Adalbert

Szórakoztat a halál

Látványosságnak számítanak a hírességek holttestei, sok ember megőrül, hogy lássa kedvence utolsó útját - állítja egy szociológus.

Erre a soul keresztapjának, James Brownnak három napos temetési "show-ját" hozta fel példának a Bath Egyetemen a halálról tartott konferencián egy amerikai szociológus professzor, Jacque Lynn Foltyn, aki szerint a törvényszéki orvosszakértőkről szóló filmek, sorozatok is táplálták a téma iránti érdeklődést.

Hozzátette ugyanakkor, hogy míg sok ember mindent megtesz azért, hogy egy utolsó pillantást vethessen egy hírességre, addig a többi között a háborús halál és az éhínség tabu maradt.

"Inkább akarjuk látni egy sztár holttestét és koporsóját, mint egy Irakban szolgáló katona halálát" - érvelt Foltyn professzor, majd hozzátette: kíváncsibbak vagyunk Anna Nicole Smith oszló holttestére is, mint egy kislány arcára, akit egy kutya marcangolt össze.

A szociológus szerint ennek oka az, hogy a hírességek egyszerű árucikké váltak, és azért kíváncsiak rájuk ennyien, mert köztulajdonban vannak.

A szakértő arra is felhívta a figyelmet, hogy a még izgalmasabbá válik egy haláleset, ha felmerül, hogy összeesküvés van mögötte - mint Diana, walesi hercegnő esetében is.

A Walesi Egyetem óraadója, Cath Davies szerint az, hogy rendkívül sok ember kíváncsi a halott sztárokra, jól mutatja, hogy a hírességek "megszállták" az életünket.

Õ is kiemelte, hogy míg mindenkit érdeket, hogy néz ki James Brown nyitott koporsójában, addig arról fellángolt a vita, hogy bemutassák-e azokat a fotókat, amelyek Diana hercegnőről élete utolsó óráiban készültek.

Címlapról ajánljuk
Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Kormányválság alakult ki Csehországban, koalíciós tárgyalások jönnek

Azután, hogy Petr Fiala miniszterelnök kedden bejelentette, meneszteni kívánja a kabinetből Ivan Bartos kalózpárti kormányfőhelyettest és regionális fejlesztési minisztert, mert nem elégedett a munkájával, a Kalózpártnál "robbant a bomba". Bartos szerint Fiala megszegte a koalíciós szerződést.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Megváltoztatja nukleáris doktrínáját Oroszország, Vuhledárban folynak a harcok – Háborús híreink csütörtökön

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán bejelentette, megváltoztatja Oroszország nukleáris doktrínáját, kifejezetten azzal a céllal, hogy szükség esetén atomcsapást tudjon mérni Ukrajnára. Eszerint nukleáris csapással lenne sújtható egy olyan agresszor állam is, amely nem rendelkezik nukleáris fegyverrel, de egy másik, atomfegyverekkel rendelkező ország támogatását élvezi. Utóbbi az Egyesült Államokra és Ukrajnára vonatkozhat. Orosz jelentések szerint újabb két települést foglaltak el Donyeck megyében, és már az egykor 14 ezres város, Vuhledár belterületén folynak a harcok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 22. 16:09
×
×
×
×