eur:
386.98
usd:
358.7
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác

Kiadták a "sokkoló és elborzasztó" könyvet

OJ Simpson feltételezett áldozatai egyikének családja azt állítja: azért szervezték meg a gyilkossággal vádolt volt amerikaifutball-sztár könyvének kiadását, mert így szerették volna büntetni azt az embert, aki szerintük végzett szerettükkel.

Az amerikai futball korábbi csillaga, a színészként is több sikeres filmben szereplő OJ Simpson a vád szerint 1994 júniusában meggyilkolta korábbi feleségét, Nicole Brownt és annak akkori barátját, Ronald Goldmant. Az ügyből világraszóló per lett, ám az ügyészségnek nem sikerült bebizonyítania a férfi bűnösségét.

Három évvel később viszont egy másik polgárjogi bíróság felelősnek találta OJ Simpsont a gyilkosság ügyében, bár az amerikai jog értelmében büntetőjogilag nem ítélhette el.

OJ Simpson ugyanis könyvet írt "Ha én tettem volna" címmel, melyben részletesen leírta, hogy miként gyilkolta volna meg volt feleségét és annak barátját - ha ő tette volna...

A könyv kiszivárgott tartalma akkora felháborodást okozott, hogy a kiadó szerkesztőjét, Judith Regant elbocsátották és több százezer már kinyomtatott példányt bezúztak.

Közben a könyv jogait megszerezte Ronald Goldman apja, Fred és testvére, Kim, akik úgy döntöttek, hogy segítenek kiadni a könyvet. Denise Brown, Nicole Brown testvére a döntés kapcsán azt mondta: "sokkolta és elborzasztotta" a könyv megjelentetése.

A mű hétvégén kerül a polcokra az Egyesült Államokban, ahol már több mint 100 ezer példányt meg is rendeltek belőle.

Döntése indoklásaként Fred Goldman azt mondta: bár nem változtattak a könyv tartalmán a címben szereplő "ha" és "volna" szavak olyan aprók, hogy a cím "Én tettem"-ként is olvasható. Emellett a könyvhöz írt egy előszót, prológust és utószót is, ami a könyvet inkább vallomássá minősítik át.

"A könyvet minden kétséget kizáróan a bűnösség beismerésének tekintjük. Legnagyobb része a Nicole-lal folytatott kapcsolatáról szól, egyetlen fejezet foglalkozik a gyilkosságokkal" - mondta a meggyilkolt szerető apja.

OJ Simpson a bírósági döntés értelmében 19 millió fonttal (7 milliárd forinttal) tartozik a két áldozat családjának, ám Fred Goldman szerint eddig mindössze ötezer fontot (1 millió 850 ezer forintot) fizetett, mivel elrejtette vagyonát.

Címlapról ajánljuk
Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Kilőtt a Rheinmetall, Európa legnagyobb fegyvergyártója lehet

Ambiciózus tervekkel rendelkezik a Rheinmetall, Európa egyik legnagyobb, Magyarországnak is szállító hadiipari cége. Ezt tükrözte az a nagy visszhangot kiváltó nyilatkozat, amelyet a düsseldorfi cég első számú vezetője a Süddeutsche Zetung című lapnak adott. Armin Papperberger nem titkolta, hogy a cég "nagy darabot" akar lehasítani i a német kormány 100 milliárd eurós, védelmi célokra biztosított különleges alapjából.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Vihar előtti csend uralta ma a tőzsdéket

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően az európai tőzsdéken kisebb esést láttunk, és Amerikában is óvatos mozgásokkal telt a kereskedés, miután a befektetők az elmúlt napok nagy emelkedését követően kivárnak majd a kedden és szerdán érkező inflációs adatok előtt. A nap egyedi részvénysztorija a mémrészvény őrületet elindító GameStop, melynek árfolyama egy ponton megduplázódott a mai kereskedésben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×