eur:
394.5
usd:
354.75
bux:
72761.86
2024. szeptember 17. kedd Zsófia

"Benézett a marslakó a konyhaablakon"

A brit védelmi minisztérium évtizedek óta gyűjti az UFO-észlelésekről szóló beszámolókat, nyilvánossá azonban csak most tette azokat. A dokumentumokból kiderül, hogy Nagy-Britanniában csak a múlt évben 97 alkalommal láttak azonosítatlan repülő tárgyat.

Az információ szabadságáról szóló törvény értelmében nyilvánosságra hozta az UFO-észlelésekről szóló beszámolókat a brit védelmi minisztérium.

A 2006-ban bejelentést tettek közül volt olyan, aki állítja: egy űrlény bebámult hastingsi háza konyhájának ablakán, másvalaki Észak-Londonból arról számolt be, hogy hatalmas csattanást hallott, mielőtt két óriási tűzgömböt látott volna elhúzni a horizonton.

Sunderlandben valaki egy lassan forgó, ezüstszínű piramist figyelt meg, Staffordshire-ben pedig két nap alatt ötször láttak egy "anyahajót, amely fölött két kisebb gömb repült".

Némelyiket komolyan veszik

A minisztérium évtizedek óta gyűjti az észlelésekről szóló beszámolókat, amelyek közül többet nemzetbiztonsági okokból ki is vizsgáltak.

Tavaly éppen a védelmi minisztérium egyik vezető beosztású munkatársa, Nick Pope figyelmeztetett arra, hogy az idegenek bármikor megtámadhatják Nagy-Britanniát.

A Brit UFO-kutató Szövetség vezetője úgy véli: a nyilvánosságra hozott észlelések 98 százalékát meg lehet magyarázni, a maradék két százalékban azonban elképesztő dolgoktól számoltak be az emberek.

A brit polgári légiközlekedési hatóságnál is hasonló véleményen vannak: "Néha az UFO-k meteorológiai léggömbök, vadászrepülők vagy optikai csalódások. De néha egyszerűen nem tudjuk, micsodák" - mondta a szervezet szóvivője.

Nem igaz?

Sir Patrick Moore, Az égbolt éjszaka című tévéműsor vezetője és Nagy-Britannia egyik csillagász-szaktekintélye azonban egész mást gondol.

"Nincs értelmes élet a naprendszerünkben - kivétel a Föld lehet, de ebben sem vagyok teljesen biztos. Annak az esélye tehát, hogy valaki idegenek által készített légi járművet lát, rendkívül kicsi" - közölte.

Címlapról ajánljuk
Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Péntek éjjel tetőzhet a Duna Budapesten a legmagasabb fokú készültség mellett

Éjjel-nappal dolgoznak a Szigetközben, a Dunakanyarban csütörtökön, Budapesten pénteken lehet a legmagasabb a vízállás, de mint Siklós Gabriella vízügyi szóvivő az InfoRádióban kedden figyelmeztetett, a lassan vonuló árhullám még apadáskor is okozhat gondokat a gátakon.

Bendarzsevszkij Anton: vörös vonalat lép át a Nyugat a nagy hatótávolságú rakéták oroszországi bevetésével

A nyugati szövetségesek és Ukrajna az amerikai ATACMS és a brit Storm Shadow rakéták használatával újabb vörös vonalat léphetnek át, ami valószínűleg megvalósul, csak az időzítés kérdéses – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója. A biztonságpolitikai szakértő arról is beszélt, van-e realitása annak, hogy az oroszok válaszcsapásként nukleáris fegyverekhez nyúlnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.17. kedd, 18:00
Velkey György
a Magyar Kórházszövetség elnöke, a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórházának főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 11. 03:49
2024. szeptember 9. 09:10
×
×
×
×