eur:
389.33
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Megtalálták a rendőrök Kádár csontjait? - képek

Õrizetbe vettek három embert a budapesti rendőrök, miután egyikük csepeli lakásában robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagokat, valamint egy bőröndben csontokat találtak.

A rendőrség honlapja szerint a rendőrök egy névtelen bejelentés után mentek ki egy csepeli lakásba. A telefonáló a liftben hallotta, amikor egy férfi a mobiljában azt mondja: "Jól megcsináltuk, ma este robbantunk".

A rendőrök a lakásban robbanószer előállításához szükséges vegyi anyagokat, valamint egy bőröndben csontokat találtak.

A házkutatás során előkerült egy csappantyúval szerelt tüzérségi hüvely, egy nagyjából két méter hosszú időzített gyújtózsinór, két zsák vasoxid-kénpor, egy zsák műtrágya, mintegy huszonöt kilogramm kálium-nitrát, negyven kilogramm kristálycukor, négy kilogramm ventilált kénpor, mintegy három kilogramm vasoxid-por, valamint ötven gramm alumíniumpor.

A rendőrök találtak továbbá olyan mécseseket, poharakat, amelyekbe korábban viasz helyett sárgásbarna színű, ismeretlen összetételű karamellizált vegyi anyagot töltöttek, amelyekből kanócok lógtak ki.

"A tűzszerész-, vegyész- és fegyverszakértő elsődleges helyszíni vizsgálata szerint a lakásban talált anyagok keveréke elsősorban füstgyertyák, füstbombák házi előállítására alkalmas, illetve azok alkalmazásával olyan intenzíven, magas hőfokon égő elegy hozható létre, mely nehezen oltható, ezért gyújtóhatásra alkalmas" - olvasható a honlapon.

A szakértői megállapította: a keverékek bármikor begyulladhattak, berobbanhattak volna, veszélyeztetve mind a készítőket, mind a lakókörnyezetet.

Az orvos szakértő véleménye szerint az egy utazóbőröndben talált csontok emberi maradványok, lábszár-, valamint bordacsontok, amelyek több személytől származtak.

Azt egyelőre nem tudják, hogy Kádár János földi maradványai is köztük vannak-e.

Az Index hírportál információi szerint a csontok több embertől származnak, és köztük olyanok is vannak, amilyenek nem tűntek el Kádár János sírjából.

A rendőrség közveszély okozás előkészülete bűntett gyanúja miatt folytatja az eljárást.


Képeket itt láthat a helyszínről!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×