eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Elítélték a diáklányt megerőszakoló és megölő férfit

Legkevesebb 21 évet kell börtönben töltenie annak a skót férfinak, aki megerőszakolt majd megölt egy Glasgow-ban élő lengyel diáklányt. Elfogása előtt Peter Tobin egyike volt Nagy-Britannia legkeresettebb embereinek.

A hatvanéves férfi tavaly szeptemberben támadt rá áldozatára a Glasgow-i St. Patrick Székesegyházban. Peter Tobin ezermesterként dolgozott ott, Angelina Kluk pedig takarítást vállalt, hogy ebből fedezze tanulmányai költségeit.

A nyomozás során kiderült, hogy a lány halála előtt súlyos fejsérüléseket szenvedett, és számos szúrt sebet találtak a testén. Halála előtt betömték a száját, megkötözték a kezeit, és megerőszakolták; holttestét a székesegyház padlója alá rejtették.

Korábban a St. Patrick plébánosa, Gerry Nugent atya elismerte, hogy 2005 augusztusában-szeptemberében szexuális kapcsolata volt a 23 éves lánnyal, de "nagyon szégyellte és bűnösnek érezte magát", ezért megszakította a kapcsolatot.

Peter Tobin ügyvédje részben erre alapozta a védelmet, azt állítva, hogy Nugent atya és a lánnyal ugyancsak szexuális kapcsolatba kerülő Martin MacAskill sofőr követte el a gyilkosságot, védence pedig csak kölcsönös beleegyezésen alapuló kapcsolatba került Angelina Klukkal.

A 15 tagú esküdtszék azonban négyórás tanácskozás után megállapította, hogy Peter Tobin a gyilkos. A férfi a bűncselekmény után Londonba menekült, ott álnéven élt.

Lord Menezes bíró Peter Tobint gonosz embernek minősítette, hozzátéve: sok rossz emberrel és szörnyű esettel találkozott már pályafutása során, de valamennyi közül ez a legtragikusabb.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×