INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

A South Park háborúba kezd a szcientológusok ellen

Infostart / InfoRádió
A South Park című amerikai rajzfilm alkotói újra "harcba szállnak" a szcientológia ellen, miután egy amerikai tévécsatorna levette műsoráról az egyházat és a szcientológia-hívő Tom Cruise-t kigúnyoló részt.

"Lehet hogy ezt a csatát a szcientológia nyerte, de a Földért folytatott millió éves háború még csak most kezdődött!" - fogalmazott Trey Parker és Matt Stone, a sorozat alkotói a Variety magazinnak.

A Comedy Central a vádakra úgy reagált, hogy csak azért változtatták meg a műsorrendet, hogy a Séf hangját adó Isaac Hayes előtt tisztelegjenek két klasszikus Séf-epizóddal. A South Park egyik jellegzetes karakterének hangját adó Isaac Hayes ugyanis elhagyta a sorozatot, pont azért, mert a szcientológia-hívő sérelmezte, ahogy a sorozat foglalkozott az egyházzal.

Egy nemrégen készült részben ugyanis a 4 főszereplő kisfiú egyike olyan jól teljesített egy szcientológia-teszten, hogy a vallás követői azt hitték: ő a következő L. Ron Hubbard, az egyház alapítója.

A tévécsatorna azt is visszautasította, hogy Tom Cruise nyomására vették volna le a műsorról a színészt is szerepeltető részt. Tom Cruise is cáfolta, hogy azzal fenyegette volna meg a Comedy Centralt, hogy ha nem veszik le a műsorról a kérdéses részt, akkor nem hajlandó részt venni új filmje, a Mission Impossible 3. reklámozásában.

Tom Cruise új filmjét májusban hozza ki a Paramount, amelynek a Comedy Centrallal közös tulajdonosa van, a Viacom.

A címlapról ajánljuk