eur:
393.19
usd:
367.87
bux:
66054.22
2024. április 24. szerda György

A South Park háborúba kezd a szcientológusok ellen

A South Park című amerikai rajzfilm alkotói újra "harcba szállnak" a szcientológia ellen, miután egy amerikai tévécsatorna levette műsoráról az egyházat és a szcientológia-hívő Tom Cruise-t kigúnyoló részt.

"Lehet hogy ezt a csatát a szcientológia nyerte, de a Földért folytatott millió éves háború még csak most kezdődött!" - fogalmazott Trey Parker és Matt Stone, a sorozat alkotói a Variety magazinnak.

A Comedy Central a vádakra úgy reagált, hogy csak azért változtatták meg a műsorrendet, hogy a Séf hangját adó Isaac Hayes előtt tisztelegjenek két klasszikus Séf-epizóddal. A South Park egyik jellegzetes karakterének hangját adó Isaac Hayes ugyanis elhagyta a sorozatot, pont azért, mert a szcientológia-hívő sérelmezte, ahogy a sorozat foglalkozott az egyházzal.

Egy nemrégen készült részben ugyanis a 4 főszereplő kisfiú egyike olyan jól teljesített egy szcientológia-teszten, hogy a vallás követői azt hitték: ő a következő L. Ron Hubbard, az egyház alapítója.

A tévécsatorna azt is visszautasította, hogy Tom Cruise nyomására vették volna le a műsorról a színészt is szerepeltető részt. Tom Cruise is cáfolta, hogy azzal fenyegette volna meg a Comedy Centralt, hogy ha nem veszik le a műsorról a kérdéses részt, akkor nem hajlandó részt venni új filmje, a Mission Impossible 3. reklámozásában.

Tom Cruise új filmjét májusban hozza ki a Paramount, amelynek a Comedy Centrallal közös tulajdonosa van, a Viacom.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×