eur:
392.41
usd:
365.54
bux:
66758.21
2024. április 26. péntek Ervin

Huszonhárom milliárdra perel az 52 gyermekes gitáros

Hatvan millió fontos (22 milliárd 680 millió forintos) pert indított a legendás reggae-énekes, Bob Marley volt dobosa. Az 52 gyermekkel büszkélkedő Aston Barrett szerint az énekes neki köszönheti világsikerét, ezért méltán jár neki a nem kis összeg.

Aston Barrett, Bob Marley világhírű együttesének basszusgitárosa azért indított pert, mert úgy érzi: nélküle nem lehetett volna olyan sikeres a reggae-zene koronázatlan királya.

Az 52 gyermekkel büszkélkedő zenész a Bob Marley örököseit és a dalokat kiadó Universal Island kiadó ellen indított pert, mivel úgy véli, hogy 1981-ben őt és testvérét, a Wailers dobosát "reménytelenül kevés pénzzel" bocsátották el a zenekarból Bob Marley halála után.

Aston Barrett szerint egy 1974-ben aláírt kiadói szerződés szerint sokkal több jogdíj járt volna neki, annál is inkább, mert több dalt együtt szerzett Bob Marley-val.

A basszusgitáros a tárgyaláson elmondta: Bob Marley a hatvanas évek második felében kereste meg őket, miután rendkívül inspirálónak tartotta zenéjüket. "Azt mondta nekünk, hogy nemzetközi sikerekre vágyik, amit a Wailers hat éves addigi működése alatt nem sikerült elérni".

A zenészek végül 1974-ben kötöttek Marley-val közösen szerződést az Island Records-szal, miután megegyeztek, hogy a bevételeket egyenlő arányban osztják szét. Ezt követően tizenegy sikeres albumot adtak ki, majd 1976-ban új megállapodást kötöttek, melynek értelmében Bob Marleynak a bevételek fele járt, a maradékon a testvérek osztoztak.

Aston Barrett szerint a problémák az énekes halála után kezdődtek, mert Bob Marley nem végrendelkezett.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×