eur:
392.8
usd:
366.08
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

A kóla-korszak vége?

Már az amerikaiak sem a régiek. A tengerentúli ország lakói mindig is híresek voltak arról, hogy imádták az általuk kitalált kólát. Most azonban már az Egyesült Államokban is egyre kevesebbet fogyasztanak a szénsavas üdítőből.

Egy félliteres kólában 250 kalória, és 67 gramm cukor van. Úgy tűnik az amerikaiak ennél már jóval egészségesebb italokra vágynak. A Coca Cola fogyasztás 2 százalékkal esett vissza, a Pepsié több mint 3 százalékkal a korábbi évekhez képest. A szakértők úgy vélik, a jövőben tovább csökkenhet a fogyasztás.

Az amerikaiak azonban még mindig nagy üdítőfogyasztók. A szénsavas italokat azonban egyre inkább felváltják az egészségesebb innivalók. A sportitalokból, az ásványvizekből és az energiaitalokból lényegesen több fogyott, mint korábban.

A vállalatok most azt tervezik, hogy újabb termékekkel szerzik vissza fogyasztóikat. A Pepsi például energiaitalt és teát is piacra dob.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×