INFORÁDIÓ
2022. október 1. szombat
Malvin

Közel kétmilliárdra perel a meleg bankár

Infostart

Egy vezető londoni bankár rosszindulatú gyanúsítással, előítéletességgel és homofóbiával vádolja az egyik nagy pénzintézetet, miután szexuális zaklatás vádjával elbocsátották, romba öntve ezzel 23 éves karrierjét. A bank ellen indított kártérítési perben 5 millió fontot, vagyis több mint 1,8 milliárd forintnak megfelelő összeget követel.

A homoszexualitását nyíltan vállaló 45 éves Peter Lewis-t azután rúgták ki az HSBC banknál betöltött évi 1 millió fontot garantáló vezetői pozíciójából, hogy többen is panaszt emeltek ellene az edzőterem öltözőjében tanúsított illetlen viselkedés miatt.

A bankár szerint, ha heteroszexuális férfit érnek hasonló körülmények között ilyen vádak, azt nevetségesnek találta volna a cég is. Így egykori munkáltatóját szexuális alapon történő megkülönböztetés miatt perelte be.

Gyalázkodó telefonhívások

Az HSBC határozottan visszautasította a vádat, többek között azzal védekezve, hogy Peter Lewis-t úgy vették fel, hogy tudtak homoszexualitásáról.

A bíróság előtt a bankár beszámolt arról, hogy munkába állása után nem sokkal gyalázkodó telefonhívásokat kezdett kapni. Egy este az edzőterem öltözőjében egy férfi elkezdte sértegetni, majd pár nappal később azzal vádolta meg, hogy az öltözőben bámulta őt, majd a zuhanyzóban kielégítette magát.

Nem sokkal később egy második férfi azért tett panaszt, mert állítólag a bankár felizgatott állapotban levette előtte törölközőjét a gőzben.

Homofób pénzügyi szektor?

Peter Lewis megdöbbentőnek és nevetségesnek nevezte a vádakat, és azt hangsúlyozta, hogy nagyon boldog, hosszú távú kapcsolatban élt akkor, és él most is, amelyet nyíltan vállal, és amely miatt egyébként számos alkalommal tettek már rá megjegyzéseket a pénzügyi világban.

"A helyzet javult ugyan, de a diszkrimináció és a homofóbia a mai napig jelen van a pénzügyi szektorban" - hangsúlyozta a brit bankár.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018