eur:
400.97
usd:
369.09
bux:
75170.39
2024. október 17. csütörtök Hedvig
JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgép a kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató első napján az MH 59. Szentgyörgyi Dezső repülőbázison 2021. augusztus 28-án. A kétnapos, augusztus 28. és 29-i rendezvény programjai között számos légi és szárazföldi bemutató szerepel. A magyar légierő mellett mintegy tucat nemzet tart légi bemutatót.
Nyitókép: MTI/Ujvári Sándor

Történelminek nevezhető Gripen-szerződést írt alá a honvédelmi miniszter

A svéd-magyar kapcsolatok már stratégiai szintre emelkedtek.

Történelminek is nevezhető megegyezés születetett a svéd védelmi miniszterrel a Gripen vadászgép közös fejlesztéséről - jelentette be a honvédelmi miniszter szerdán a Facebook-oldalán közzétett videójában. Szalay-Bobrovniczky Kristóf azt mondta: Gripenjeink a magyar légierő ikonikus harcászati, többfunkciós repülőgépei, amelyek Svédországból érkeznek, és meghatározó erejét jelentik a magyar véderőnek.

"A mai nap a svéd védelmi miniszterrel tárgyaltunk Stockholmban, és egy történelminek is nevezhető megegyezést írtunk alá, amelynek keretében közösen

együtt fogunk dolgozni a Gripen fejlesztésén, és számos egyéb fontos kétoldalú kérdésen"

- fogalmazott.

A miniszter kiemelte: a svéd-magyar kapcsolatok, különösen Svédország NATO-csatlakozása óta, stratégiai szintre emelkedtek.

"Fontos kérdésekben egyetértünk, de néhány nagyon fontos kérdésben eltér a véleményünk. Magyarország Ukrajna tekintetében a béke pártján áll" - jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf, hangsúlyozva: az egyetlen megoldást a diplomáciában látjuk, nem a harc folytatásában, hanem tűzszünetben, béketárgyalásokban. Ebben különbség van, eltér a véleményünk, de ennek ellenére egy értékes és őszinte beszélgetésen vagyunk túl - közölte a politikus.

Címlapról ajánljuk
Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

Lefelé módosította idei gazdasági növekedési előrejelzését az MBH Bank, de jövőre javulás várható

A teljes fogyasztás tekintetében hozza a régiós átlagot Magyarország, a külső kereslet visszaesése és a beruházások elmaradása azonban a GDP-adatokat is jelentősen befolyásolja – mondta az InfoRádióban az MBH Bank elemzési centrumának vezető elemzője. Árokszállási Zoltán szerint az év végén 4,5 százalék környékén alakulhat az inflációs adat, míg a jövő évi átlag 3,5 százalék felett lehet.

Ismertette titkos részeket is tartalmazó győzelmi tervét az ukrán elnök

A béke elérése Ukrajna partnerein múlik, nem Oroszországon - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a parlamentben, ahol ismertette az öt pontból és három titkos mellékletből álló, győzelminek nevezett tervét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.17. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest Projekt miniszteri biztosa
Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

Pluszba fordultak a tőzsdék, erős meneten túl a Dow Jones

A hétfői csúcsdöntések után tegnap elromlott a hangulat az amerikai tőzsdéken, és a vezető indexek végül eséssel zártak, főleg a chiprészvények esése miatt. Ezt követően az ázsiai piacokon vegyesen alakultak a mozgások, a japán tőzsde esett, de a kínaiak felpattantak. A globális hangulatromlás Európában is érezteti hatását a mai kereskedésben, lefelé vették az irányt az európai tőzsdék, míg az amerikaiak hamar kilőttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×