eur:
392.57
usd:
354.45
bux:
72963.5
2024. augusztus 30. péntek Rózsa
Nyitókép: Forrás: Orbán Viktor, Facebook

Orbán Viktor két új belügyminisztériumi államtitkárt is kinevezett

A frissen megjelent Magyar Közlönyből kiderül, hogy két új államtitkárral is gyarapodik a belügyi tárca. Az Agrárminisztérium is kapott egy helyettes államtitkárt, valamint egy miniszteri biztost is kineveztek.

Sulyok Tamás köztársasági elnök Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára a Belügyminisztérium államtitkárává nevezte ki Kósa Ádámot és Sztojka Attilát. A Belügyminisztérium helyettes államtitkárát is megnevezték, ezt a szerepet pedig Kovács Edit tölti majd be. Mindhárman szeptember 1-jén állnak hivatalba - írja a Magyar Közlönyben megjelentek alapján az Index.

Az Agrárminisztérium helyettes államtitkári pozíciójából felmentették Kőrösmezei Csaba Györgyöt, így augusztus 31-ig marad a pozíciójában.

Döntés született egy miniszteri biztos kinevezéséről, Bóka János európai ügyekért felelős miniszter Deli Andort az európai konnektivitás megvalósítását elősegítő feladatokért felelős miniszteri biztossá nevezte ki.

Címlapról ajánljuk
Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?

Mennyibe kerül idén az iskolakezdés?

A gyermekruhák és a gyermekcipők 2-4, a tanszerek 7 százalékkal drágultak, míg az étkeztetéssel kapcsolatos költségek 8 százalékkal emelkedtek egy év alatt – mondta az InfoRádióban az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány senior elemzője. Erdélyi Dóra arról is beszélt, hogy a magyar szülők terheit számos állami és önkormányzati iskoláztatási támogatás könnyítheti meg. Körkép.

Jócskán meghosszabbították a hőségriasztást

Kánikulai időjárással indul a szeptember és a tanév. Különösen oda kell majd figyelni a gyerekek esetében a víz és az ásványi anyagok pótlására. A közlekedők számára is kihívás lesz a hőség és a megnövekvő forgalom együttese.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.30. péntek, 18:00
Hanga Zoltán
a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője
Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány

Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány

Ingatlanadó bevezetését tervezi a horvát kormány; az erről szóló törvényjavaslatot csütörtöki ülésén vitatta meg a kabinet. Marko Primorac pénzügyminiszter sajtótájékoztatóján elmondta: az új adónem nem vonatkozik majd az életvitelszerűen használatos ingatlanokra, valamint azokra sem, amelyeket hosszú távra kiadnak, legalább tíz hónapra egy évben. Azokat az ingatlanokat azonban, amelyek üresen állnak, vagy csak rövid távra adják bérbe, megadóztatják.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×