eur:
393.51
usd:
353.47
bux:
72863.63
2024. augusztus 28. szerda Ágoston
Nyitókép: Pexels.com

Óvatosan a vízművek „emberével”!

Visszaéltek a Fővárosi Vízművek nevével: egy a társasággal nem szerződött vállalkozás a fogyasztókat megtévesztve a cég minősített partnereként hirdette magát, és lakás-mellékvízmérők cseréjéhez ajánlotta szolgáltatásait.

Szerdai közleményében a Fővárosi Vízművek óvatosságra inti ügyfeleit és azt kéri: ellenőrizzék a társaság honlapján, hogy valóban szerződött partnerrel vették-e fel a kapcsolatot.

Utaltak arra, hogy rekordszámú, több mint 130 ezer lakás-mellékvízmérő hitelesítése jár le idén a szolgáltatási területükön, és mivel ezek a 8 évre hitelesített mérők a fogyasztók tulajdonában vannak, a cseréjükről is nekik kell gondoskodniuk. Ennek legegyszerűbb módja, ha a munkát a társaság valamely szerződött partnerétől rendelik meg, hiszen ők a mellékmérő cseréjének teljes munkafolyamatát elvégzik, beleértve az üzembe helyezést (plombálást) is.

Nemrég azonban a társaság tudomására jutott, hogy – a fogyasztókat megtévesztve – egy vele nem szerződött vállalkozó a Fővárosi Vízművek minősített partnereként hirdette magát, miközben nem tájékoztatta a megrendelőket a cserefolyamat teljes költségéről, így arról, hogy a mérőcserét követő plombálást már a Fővárosi Vízművektől külön kell megrendelni, ennek díja pedig ebben az esetben az ügyfelet terheli – írták.

A Fővárosi Vízművek ezért arra kéri ügyfeleit, hogy ha egy szakember a társaság szerződött partnereként hirdeti magát, győződjenek meg arról, hogy valóban szerepel-e minősített vállalkozóinak listáján, amely elérhető ezen a linken.

Fontosnak nevezték azt is, hogy az idén lejáró mellékvízmérők december 31-ig hitelesek, ahogy közeledik az év vége, úgy fogynak egyre gyorsabban a társaság és szerződött partnerei szabad időpontjai. A Fővárosi Vízművek ezért arra biztatja fogyasztóit, mielőbb gondoskodjanak a mérőcseréről, hogy az egészen biztosan még az idén megtörténhessen.

A visszaélésre vonatkozó panaszbejelentések kivizsgálását a társaság saját hatáskörében megkezdte - áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
16 óra munka, 8 óra pihenés – ez vár az űrben rekedt két amerikai asztronautára

16 óra munka, 8 óra pihenés – ez vár az űrben rekedt két amerikai asztronautára

A tervek szerint februárban hozzák vissza a Földre a Boeing Starliner két űrben rekedt űrhajósát, akiknek azonban addig is lesz bőven feladatuk. Már beintegrálódtak a Nemzetközi Űrállomás legénységébe, és részt vesznek az ottani kutatómunkákban. Kiss László csillagász az InfoRádióban elmondta: akár későbbre tervezett kutatásokat is előbbre tudnak hozni a két űrhajós közreműködésének köszönhetően.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.28. szerda, 18:00
Balogh Tamás
a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Hajózástörténeti Egyesületének elnöke
Egyre nagyobb bajban Ukrajna Donyeckben, élesben is bevetette Kijev az F-16-osokat – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Egyre nagyobb bajban Ukrajna Donyeckben, élesben is bevetette Kijev az F-16-osokat – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Miközben az ukrán haderő jelentős sikereket ért el a kurszki csatatéren, addig Donyeck megyében egyre aggasztóbb a helyzet. Kedden az orosz haderő bejelentette, hogy elfoglalta Orlivkát, bár már az ukrán források szerint ennél is jóval nyugatabbra járnak a támadó alakulatok. A jelek szerint az utolsó védelmi vonalat is áttörték nyugat felé, ezzel pedig szinte szabaddá vált az út előttük Pokrovszk irányába, ami a háború egyik legfontosabb logisztikai központjává nőtte ki magát az elmúlt két évben. A nyáron hosszú várakozás után megérkeztek Ukrajnába a régóta áhított amerikai gyártmányú F-16-os vadászgépek első darabjai, de eddig még nem lehetett bevetésen látni azokat. Kijev szerint viszont az elmúlt napokban ez is megváltozott. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×