eur:
395.09
usd:
353.36
bux:
73402.38
2024. augusztus 26. hétfő Izsó
Épületekbe csapódó orosz rakéták füstfelhője terjeng Kijev felett 2024. július 8-án, amikor orosz légicsapás ért több ukrán várost. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint az orosz erők negyven rakétát lőttek ki. A támadásokban összesen legkevesebb húszan életüket vesztették és ötvenen megsebesültek.
Nyitókép: MTI/AP/Jevhen Maloletka

Ukrajnai háború - Bő 20 ezer menekült 24 óra leforgása alatt

Sokkal többen érkeztek a román határon, mint az ukránon.

Az ukrán-magyar határszakaszon 6967-en léptek be Magyarországra vasárnap, a román-magyar határszakaszon belépők közül pedig 13308-an nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) hétfőn az MTI-t.

A beléptetettek közül a rendőrség 54 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, amely 30 napig érvényes. Nekik eddig kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.26. hétfő, 18:00
Csizmazia Gábor
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa
Bajban Oroszország? - Kétségbeesett trükközés derült ki

Bajban Oroszország? - Kétségbeesett trükközés derült ki

Egy szankciókkal sújtott cseppfolyósított földgázszállító tartályhajó a jelek szerint átpakolta orosz rakományát egy másik hajóra a Földközi-tengeren - a nem mindennapi és veszélyes művelet jól mutatja, Moszkva milyen messzire megy el az amerikai intézkedések kijátszása érdekében, írja a Yahoo Finance. A háború kitörése óta a fő piacnak számító Európai Unió fokozatos leválásának köszönhetően jelentősen megcsappant Oroszország fosszilis energiaexportja, az újabb szankciók pedig egyre inkább megnehezítik a termékek kivitelét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×