eur:
394.18
usd:
361.11
bux:
72028.77
2024. augusztus 11. vasárnap Tiborc, Zsuzsanna
Nyitókép: BKK

Ingyen BKK-bérletet ígérnek a csalók, valójában a banki adatainkra pályáznak

Egy kérdőív kitöltésével havi BKK-bérletet lehet nyerni, ami ugyan ingyenes, de a szállítást ki kell fizetni - ez a csalók ajánlata, akik valójában az áldozatok fizetési adataira hajtanak.

A MÁV után a BKK nevével is csalók élnek vissza a Facebookon. Az egyik legújabb módszer egy látszólag hiteles, "BKK – Budapesti Közlekedési Központ" nevű oldal hirdetésével terjed, melyben 1 hónapos ingyen BKK-bérletet ígérnek a csalók. Természetesen ehhez egy linkre kell kattintani, ami egy csalárd oldalra vezeti a felhasználót - írja a hvg.hu.

A link mögött lévő hamis oldalon gratulálnak a "nyerteseknek", azt állítva, hogy a BKK összesen 500 darab havi bérletet sorsol ki, ehhez pedig a kérdőív kitöltése szükséges.

Ilyen hirdetésekkel csábítják a kérdőív kitöltésére a gyanútlan felhasználókat.
Ilyen hirdetésekkel csábítják a kérdőív kitöltésére a gyanútlan felhasználókat.

Mint írják, talán nem meglepő, de mindenki megnyeri a szóban forgó bérletet, és csak ekkor következik a tényleges csalás: a játék mégsem teljesen ingyenes, ugyanis a kiszállítási díjat, 796 forintot ki kell fizetni. Ez egy űrlap kitöltésével lehetséges, amiben meg kell adni a nevünket, e-mail címünket és sok más egyebet. A következő lépés egy (valószínűleg) fiktív fizetési oldal, ami mögött nem egy bank, hanem a csalók vannak, akik így meg is szerzik az összes szükséges adatot.

Címlapról ajánljuk

Ezúttal a férfi kajak egyesben állt két magyar a dobogón – szombati eredményeink

A pénteki négyhez szombaton három érmet tettek a magyar kajakosok, ezzel a legeredményesebb nemzet lett a miénk az érmek száma alapján a sportág versenyeiben. Muszukajev Iszmail a bronzéremért birkózhat, ötödik helyen végzett a női vízilabda-válogatott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.12. hétfő, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 11. 09:10
×
×
×
×